Tie tähtiin

Eero Vottonen ei menestynyt koulussa eikä jääkiekkokaan kiinnostanut enää teininä. Niinpä hänestä tuli Suomen kalleimman ravintolan huippukokki.

gourmet
Teksti
Jari F. Lampén
Kuvat
Marjo Tynkkynen
Julkaistu yli kolme vuotta sitten

Michelinin Pohjoismaiden ja Baltian oppaan uusi painos julkistettiin 18. helmikuuta Tanskan Århusissa.

Tunnelma oli kuin Oscar-gaalassa, ja instituutiona Michelin-tähdet ovat liki yhtä vanha. Ensimmäiset elokuva-akatemian palkinnot jaettiin vuonna 1929. Ravintolaoppaan tähtiä on myönnetty vuodesta 1932.

Tilaisuuden aluksi esiteltiin uudet tähtiravintolat. ”Ja seuraavaksi siirrymme Suomeen, Helsinkiin.” Lavan taustalla jättimäiselle valkokankaalle alkoi ilmestyä kirjaimia.

L. LA. P. E.