Hallituksen ”oikeita ratkaisuja” mainostava video sai kyytiä – ministeriö fiksasi ruusuista maakuntasivustoaan

Kun kritiikki sote- ja maakuntauudistusta kohtaan yltyy, ministeriöissä otetaan taka-askelia.
Kotimaa 9.6.2018 09:01
Ruutukaappaus Omamaakunta.fi-sivuston videosta, joka kehuu maakuntakuudistusta tulevaisuuden näkökulmasta.
Valtiovarainministeriö on ostanut viestintätoimistolta muun muassa videon, jolla kuvataan tulevaisuutta sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen. (kuvakaappaus)

kritiikkiä saanutta valtioneuvoston Omamaakunta.fi-kampanjasivustoa on muokattu uuteen uskoon. Julkisuudessa sivustoa kritisoitiin mainosmaisuudesta ja muun muassa siitä, että siellä ei kerrottu lainkaan uudistukseen liittyvästä päätöksenteon keskeneräisyydestä ja epävarmuudesta.

Sivustolle on nyt lisätty useampaan kohtaan tieto siitä, että koko sote- ja maakuntauudistuksen kohtalo on edelleen epävarma. Nyt sivulle tulija kohtaa ensimmäiseksi tekstin, joka kuuluu näin:

"Maakunta- ja sote-uudistuksen lainvalmistelu jatkuu. Eduskunnan perustuslakivaliokunta antoi 1.6. lausuntonsa uudistusten keskeisistä lakiesityksistä. Valinnanvapauslain ja maakuntien rahoituslain esityksiin tehdään lausunnon perusteella tarvittavat muutokset eduskuntakäsittelyssä. Ministeriöt tukevat eduskunnan valmistelua. Muutokset käsitellään eduskunnassa hallituksen vastineena. Maakuntien valinnanvapauspilottien toteutuminen edellyttää valinnanvapauslain hyväksymistä."