Suomen Kuvalehden infografiikalle pronssia alan arvostetuimmassa kansainvälisessä kisassa

Palkittu työ näyttää, miten muovi kulkeutuu luontoon.
Kotimaa 1.4.2017 11:45
Palkittu infografiikka ilmestyi Suomen Kuvalehden numerossa 47/2016. Kun klikkaat kuvan oikean yläkulman nuolia, näet grafiikan kokonaan.
Palkittu infografiikka ilmestyi Suomen Kuvalehden numerossa 47/2016. Kun klikkaat kuvan oikean yläkulman nuolia, näet grafiikan kokonaan.

Suomen Kuvalehdessä ilmestynyt infografiikka ”Muovin matka luontoon” on palkittu alansa arvostetuimmassa kilpailussa, kansainvälisessä Malofiej-kisassa Espanjan Pamplonassa.

Suomen Kuvalehden infografiikkatoimittaja Hannu Kyyriäisen työ sai pronssia feature-juttujen sarjassa.

Palkittu grafiikka on osa toimittaja Susan Heikkisen juttua ”Oho” (SK 47/2016) , joka kertoo muovien ja kemikaalien vaikutuksia ympäristöömme. Löydät jutun ja myös palkitun infografiikan verkkoversion täältä.

Infografiikan Pulitzereiksi kutsuttuja Malofiej-palkintoja on jaettu vuodesta 1993 parhaille painetussa tai on-line-mediassa julkaistuille töille.

Kilpailu järjestettiin nyt 25. kerran. Siihen osallistui 1 334 työtä 134 mediasta ja 31 maasta. Suomesta myös Helsingin Sanomat sai kaksi pronssia.

Hannu Kyyriäinen on palkittu Malofiejssa pronssilla myös 2013 ja 2016. Palkitut grafiikat ovat ”Kutistunut Palestiina” ja ”Näin Suurisuon turvesuon vesiä puhdistettaisiin”.

Tässä osa nyt palkitun, muovin leviämistä käsittelevän infografiikan verkkoversiosta, jonka löydät kokonaan täältä.