Uusi Suomen Kuvalehti -sivusto

Soini ja lastemme tulevaisuus

Koulukinkku
Blogit Järki ja tunteet 18.1.2012 15:40

tulin koulusta kotiin
ja alakouluikäiset lapseni olivat tolaltaan

isä ja äiti,
ettehän äänestä soinia?

no en todellakaan
rauhoittelin
minä äänestän fiksuja naisia
enkä brezhneviläisiä karvahattuja

tarkoittaako se jymähtäneitä miehiä
kysyi esikoinen

soini haluaa kuusipäiväisen kouluviikon
ja kaikille koulupuvut
kahdeksanvuotias huusi hädissään

ei soinia presidentiksi!

äkkiä tytöt olivat perustaneet
soittoringin jossa kaikkia
naapuruston lapsia ja koulukavereita
kehotettiin lobbaamaan vanhempiaan
olemaan äänestämättä soinia

ihmettelin mistä juttu oli saanut alkunsa
ja googletin hakusanat soini + koulupuku

toinen osumista osui
suositun tyttösaitin gosupermodelin
keskusteluketjuun jossa panikoitiin
että soini estää meikkaamisen!

lasten politikointi oli virkistävää

vielä on pari päivää aikaa
vaikuttaa siihen
miltä lastemme tulevaisuus näyttää

iltapusujen aikaan vastasin
vielä soinia koskeviin kysymyksiin
ja makuuhuoneesta poistuessani
kuopus huusi perääni
että minä en sitten mitään
markkoja ala käyttää!

 

Koulukinkku

Keskustelu

”Eurostoliitosta” hokeminen kuuluu kymmenvuotiaiden sanaleikkeihin ja on aika naivia aikuisen suusta kuultuna. Lopettakaa se.

Suomen vientikauppa on hyötynyt erittäin paljon EU: jäsenyydestä. Soinin sutkauttelut ovat vain populistista soopaa.

Hämmästelen. Ensin julistetaan, että pitää olla suvaitsevainen ja rehellinen. Demonisointi ja vihapuhe ovat pahoja asioita. Sukupuolia täytyy kohdella tasa-arvoisesti. Ja mitäs sitten käytännössä tapahtuukaan.

Yhteen presidenttiehdokkaaseen, tässä tapauksessa Soiniin liimataan perättömiä väitteitä, lietsotaan paniikkia ja demonisoidaan. Se on sitten olevinaan virkistävää.

Ei ole. Se on kaksinaismoraalia. Se on vastuutonta.

Juuri tuo mättää. Ala-asteikäiset eivät vaivaa päätään Timo Soinin eikä muittenkaan ”kalkkisten” uutisvirrassa syrjäänjääneillä sanomisilla, eli jonkun median syrjäiset nurkkauksetkin tuntevan ainakin näennäisen sivistyneen aikuisen on täytynyt tuota huttua lapsille syöttää. Tästä syystä viittaukset pioneerijärjestöön ym. Perussuomalaisuuden pelkoon on taatusti syitäkin, mutta lasten manipulointia se ei oikeuta.

Tötteröö! Uuden presidentin pitää puuttua kouluasioihin. Kuri on retuperällä, aivopesu valloillaan. Toinen korjattava on televisio: joka ohjelmassa näitä poikkeavia ja sitten väkivaltaa aivan liikaa.

Meillä taas lapset (5 kpl) kannattavat ja isona äänestävät Soinia kun se on ainoa keino päästä eroon pakkoruotsista jota koululaiset kautta koko maamme inhoavat.. 🙂

Pakkoruotsia kummallisempi on vanhan Etelä-Afrikan apartheidia muistuttava järjestelmä, jossa ruotsinkieliseen päiväkotiin huolitaan ennemmin vieraita kieliä puhuvia maahanmuuttajia kuin suomenkielisiä lapsia. Sama koskee koululaitosta aina lukioon asti. Korkeakouluihinkin hakeuduttaessa tulee lisäpinnoja ja tietenkin juuri niille aloille joista lohkeaa perinteisesti runsaat tienestit. Tämän asetelman pohjalta ruotsinkielen pakko-opetuksen ajatus ei olekaan siinä että suomenkieliset lapset oppisivat ruotsia, vaan siinä mitä kieltä he eivät työmarkkinoilla jatkossa pärjätäkseen opi sinä aikana jonka käyttävät ruotsinkielen oppimiseen. Kaksikielisiin työpaikkoihin valitaan luonnollisesti pääasiassa syntyperäisiä suomenruotsalaisia, joten koko väestön ruotsinopetuksella on todellista tarvetta kovin vähän. Kauanko Suomella on varaa tällaiseen tasoitukseen pienen vähemmistön hyväksi ja mitä ihmettä tälläkin asialla on tekemistä Timo Soinin kanssa?

Voi, voi. Eikös kukaan ole vielä keronut noille lapsukaisille, että Soini myös syö koiranpentuja ja nurkan takana pikkulapsiakin.

Ovatko opettajatkin nykyisin prapagandisteja? Tämä opettaja teki karhunpalveluksen lapsilleen – ilmeisesti myös oppilailleen – jättämällä hyvän opetuskeskusteluaiheen käyttämättä. Sääliksi käy: nyt tyhmiä jymäytettiin suoraa päätä ja siihen opettajien ja vanhempien taholta oikein kannustettiin.

Eikä tätä mielipidettä tule ottaa Soinin yksisilmäiseksi puolustukseksi vaan analyyttisen keskustelun, terveen kriittisyyden, tiedonhankinnan sekä tietävämpien eettisen itsereflektoinnin puolustuspuheenvuoroksi.

Onko meistä tarkoitus todellakin kasvattaa epä-älyllisiä leimasimia ihan koulun puolesta?

Koulupukupakko olisi loistava idea! Aivan mahtavaa!
Tästä on puhuttu jo pitkään..tasaarvoista kaikille!
Hyvä Soini!

Et sitten kysynyt suoraan mistä tuollaisia ajatuksia pilttien päähän oli tullut? Opettajalta?

Opettajat ovat suurelta osin toistaiseksi vallalla olevan virallisen suvaitsevuuden kannattajia. Järjestelmälle niin tärkeitä, että naapurissa annettiin aikanaan runsaasti ideologista opetusta kansankynttilöille. Joka koulussa oli myös yleensä useampia puolueen vasikoita varmistamassa moraalia ja puhdasoppisuutta. Omallekin kohdalle on osunut: Ensimmäisellä tai toisella luokalla kehoitti opettaja syömään kaalisoppaa vapaaehtoisesti ja pitämään paidanhelmaa housujen sisäpuolella niin kauan kuin sellainen on maan tapa. Varsin herttainen ihminen, mutta aivan selkeästi oman aikansa ja asenteidensa vanki. Opettajan ammatissa tarjoutuu niin herkullinen tilaisuus piilovaikuttamiseen, että tuskin kukaan pääsee puhtaalla pelillä eläkkeelle asti.

Hauskaa huomata, että henkilöitä sorsitaan sen perusteella, mitä joku toinen on sanonut kyseisestä henkilöstä tai ns syöttänyt sanoja suuhun. Eikä sillä mitä itse henkilö on sanonut tai tehnyt. Tämän ymmärtää vielä jotenkin lapsista, mutta että oikeen aikuisetkin jaksavat oikeasti näin yksinkertaisesti ajatella?
Vaikka soinia en äänestä, mielestäni on huolestuttavaa, että suomesta tälläisiä aikuisiakin löytyy.

Kaikki täällä riehaantuvat voisivat muistaa, että lapset eivät saa äänestää. Ottakaa ihmiset happea.

Toisen käden tietoon luottaminen ja sen levittäminen on kokemukseni mukaan vähemmän koulutetun tai kokonaan ilman koulutusta jääneen kansanosan huvi. Samaan ryhmään voi laskea ne lapset, joiden kotona ei koulutettuja tai välittäviä vanhempia ole tai ei ole ollut. Myös kouluttautumattomien vanhempien lasten puuttuva akateemisuus lisää aivopesun käyttömäärää myös ihmissuhteissa.

Tämä vahvistaa sitä näkemystä, että vanhempien koulutustaustat ennustavat lasten pärjäämistä tulevissa opinnoissa.

Opettajilla tulee olla sen verran sivistystä, että he eivät sorru toisen käden tietojen totena pitämiseen ennen kuin taustat on selvitetty. Opettajana ei voi toimia kuka tahansa arkartelunohjaaja tai ’kansakoulun käynyt’: opettajat koulutetaan yliopistoissa.

Soinia en äänestä itsekään, mutta eikö ole vähän kiusallista, että aiemmin änkyränä pidetyn Soinin ja Väyrysen eurokritiikille tuntuu löytyvän nyt todisteita elävästä elämästä?

Lisäksi on huvittavaa, että Soini presidenttinä on se suurin kuviteltavissa oleva uhka lasten tulevaisuudelle. Mielestäni huomattavasti vaarallisempaa on päättäjiemme saamattomuus Suomen julkisen talouden tasapainottamisessa. Valtiovarainministeri Urpilainen opettajapohjalta (opettajia vähättelemättä) päättelee että on fiksuinta, ettei hätäillä menoleikkausten kanssa, vaan pyritään nostamaan rikkaiden veroja entisestään. Rikkaiden verottaminen on varmasti ihan ok ja sitä jo tapahtuu, mutta miksei voida ymmärtää, että nuo lisäeurot veroista eivät riitä ongelman poistamiseen ja myrkyttävät yhteishengen, kun samalla joutenolijoiden osuus koko porukasta vain lisääntyy.

Suurin uhka minun(kin) lapsilleni on katteettomia hyvinvointilupauksia muiden rahoilla lupailevat kansakunnan keulakuvat.

Tarina pikkutyttöjen mielipiteen muodostumisesta oli virkistävän hauska ja tosi.
Eivätkö muka aikuisten mielipiteet perustu toisen käden tietoihin? Olkaa nyt vähän rehellisempiä – kyllä huhut hetkauttavat myös pörssikursseja ja monien maiden presidentinvaaleja ynnä muita aikuisten asioita.
Aletaan onttaa kantaa koulupukuihin ja Soiniin, kun tarinan aihe oli: mitä kaikkea huhu saakaan aikaan.
Joo, ottakaa nyt happea älkääkä noin tuohtuko lasten jutuista.

Vielä mua tarvitahan katsotahan kaivatahan. Jostain syystä tuli Kekkosta ikävä.

Voi miten arvosuvaitsevaisia opettajattaria persuskoulussamme vaikuttaakaan ! Jyrkkä ei brezhneviläisyyttä edustaville (SIIS KUKAHAN TÄSSÄ EDUSTAA !! ; ) karvahatuille ja toisennimisille rahayksiköille !

”Lasten politikointi oli virkistävää” ! Ja miten kiihottavaa, että on valta täyttää lapsen puhdas mieli, kuin tyhjä taulu, opetusministeriön hyväksymillä vääristöläis-tärähtäneistöläisillä ”ajatuksilla”.

Ja tuo mainio humamunistinen tutkinto vielä pätevöittää mm. ihan valtiovarainministeriksi saakka ! Hienoa, että sieltä rahat jaetaan edelleen kaikkien uusienkin pikkutyttöpolvien kouluttamiseen taas uusiksi ideologisesti yliopistoaivopest… ”itsenäisesti ajattelemaan oppineiksi”, suvaitsevaistolaisiksi PISA-opettajattariksi, jotka sitten äänestävät suvaitsevaisuusfasismissaan kiehuvia ”fiksuja naisia” !

Ensimmäinen postaus oli hieno esimerkki siitä, kuinka juorut, väärät tiedot ja asenteet leviävät siten, että järkiajattelu kärsii.

Yhdessä asiassa tenavat ainakin olivat oikeassa; nimittäin koulupukupakko olisi aika järkyttävä asia.

Koulupuku aiheuttaisi sen, että mitään vartalonsa epästandardisuuksia ei saisi muokattua yksilöllisellä vaatetuksella, mikä eritoten nuorille on kamalaa. Näin ollen koulupuku ei suinkaan yksilön kannalta tasa-arvoista pukeutumista, vaan tasapäistää sitä – varsinkin kun nykyään pahimpia juppikeskittymiä lukuunottamatta vaatteiden tekeminen itse tai vaateostoksilla käynti esimerkiksi kirpputoreilla on ihan okei. Päinvastainen asennehan opitaan aikuisilta.

Voin myös kuvitella kuinka paljon koulupuvuilla rahastettaisiin – joko kuntia tai vanhempia. Ja miltä tuntuisi odottaa viikkoja sitä erityisvalmisteista koulupukua omissa vaatteissaan muiden koulupukuisten keskellä, kun olisi liian lyhyt tai liian pullea, tai mitä ikinä olisikin.

Opettajisihmisenä minua kiinnostaa lasten pukeutumisessa ensisijaisesti kolme asiaa:

1) Kasvojen on näyttävä kunnolla. (Muutoin kommunikaatio ja sitä myötä opetus vaikeutuu.)
2) Strategisten osien on oltava suurinpiirtein piilossa. (Nuoret ovat hormonihirviöitä. Lisäksi liian esineellistävä tapa esittää itseään ei tee pitkällä tähtäimellä hyvää itsetunnolle.)
3) Vaatteitten on oltava suurinpiirtein puhtaat, ehjät ja lapselle oikean kokoiset. (Tämä kertoo, että edes osa perusasioista on kotona kunnossa.)

En pidä yhtäkään näistä ”vaatimuksista” erityisen pinnallisena tai kohtuuttomana. En olisi missään nimessä valmis asettamaan lapsille tai nuorille sellaisia pukeutumiseen liittyviä vaatimuksia, joita aikuiset eivät suostuisi tai tahtoisi itse omalla työpaikallaan noudattaa.

Lasten keskinäisiä valtataisteluita koulupuku ei ratkaisisi; koulu on yhteiskunnan pienoiskuva. Niin kauan kuin aikuiset suhtautuvat erilaisuuteen halveksien, niin kauan myös lapset tekevät niin.

Toivottavasti ensimmäisen postauksen kirjoittaja sai lapsilleen lävitse viestin siitä, että vaikka itse ei Soinia kannatakaan, tämäkin voisi presidenttinä tahtoa ihmisten parasta, tai jopa tehdä ihan hyviä päätöksiä.

Ihan näin nuoren ja koululaisen näkökulmasta, ei se kiusaaminen loppuisi koulupukupakon myötä. Laitetaan samantien pakolliseksi käyttää koulussa paperipussia päässä niin ei kiusaajat saa aihetta kiusata Jukka-Maijaa aknesta tai pienistä silmistä.

Näitä luetaan juuri nyt