Uusi Suomen Kuvalehti -sivusto

Ime m**aa v***n horo

Koulukinkku
Blogit Järki ja tunteet 23.3.2010 14:45

Ivailun alennustila

Seija Sartti toivoi
koululaitoksesta apua
tyylikkään vittuilun
saloihin

vittu kyllä kaikuu koulussa komeasti
ihan joka paikassa

minun tunneillani
ei kiroilla eikä solvata ketään
…vielä

mutta tunnen kuinka
röyhkeyden aste nousee
selvästi ja vääjäämättömästi

vai mitä mieltä olette
tästä maailman kilteimmälle
kotitalousopettajalle
läimäistystä kohteliaisuudesta

hän vain pyysi oppilasta ystävällisesti
korjaamaan jälkensä

sieltä se ryöpsähti
teinitytön suusta
luontevasti ja pelottomasti
häpeämättömän hävyttömästi

seuraava sukupolvi
ei kiertele eikä kaartele

ei heitä kiinnosta
älyllinen sanansäilän taivuttelu
vaan sanovat suoraan
jos joku/jokin ei miellytä

 

 

Koulukinkku

Keskustelu

Suoraan puhuminen on hyvä ja tehokas kommunikoinnin tapa. Suora voi olla myös olematta törkeä. Miksi suorasukaisuus usein mielletään epäkohteliaaksi? Ehkä joillekin, kuten tälle teinitytölle, suora puhe ilman nimittelyä ja kiroilua on liian haastavaa, se kun vaatii tilannetajua ja vivahteiden aistimista.

Jäi vähän vaivaamaan tuo ”minun tunneillani ei”, sehän on mantra, jota yläkoulun opettajat hokevat hamaan hautaan asti. Kenenkähän tunneilla kaikki sitten tapahtuu.
Miksi opettajat eivät ole rehellisiä toisilleen ja itselleen? Pelin henkihän on se, opettajassa on jotain vikaa, jos jotain tapahtuu. Niinkuin sen kiltin(lue: LIIAN kiltin) kotitalousopettajan tunnilla. Olet aina jotain liikaa. tai sinusta puuttuu se jokin mystinen ominaisuus, joka saa kaikki oppilaat tottelemaan, kun vain ilmaannut paikalle. Opettajia syyllistetään ja he syyllistävät toisiaan ja ennenkaikkia itseään.” Minun tunnit on liian tylsiä. En ole tarpeeksi jämäkkä,kaunis, muodikas, laiha ym ym”
Panen nyt toivoni näihin suorapuheisiin oppilaisiin, jospa he hakeutuisivat opettajiksi, eivätkä muuttuisi koulutuksen kestäessä vähemmän suorapuheisiksi. Ei se ylläoleva ” ime munaa… ehkä enää sitten tuntuisi miltään. Kun ei se nytkään niin kauhealta tunnu.Ei edes tällaisen vanhan eläkeläisen korvissa.

Näitä luetaan juuri nyt