Uusi Suomen Kuvalehti -sivusto

Hakattu opettaja

Koulukinkku
Blogit Järki ja tunteet 8.3.2010 20:03

koulun ulkopuolelle tuli odottamaan
riidankylväjäjengi
tarkoituksenaan hakata yksi oppilas

miesopettaja meni väliin
ja sai turpaansa

poliisi kyöräsi opettajan laitokselle
hänet riisuttiin ja valokuvattiin
koska hänen kertomuksensa
haluttiin todentaa
mustelmien ja ruhjeiden avulla

kynnenaluset raaputettiin
ettei niihin vain ollut jäänyt jäämiä
hakkaajien orvaskedestä

lopuksi häneltä kysyttiin
ettet vain sanoillasi provosoinut
nuoria hakkaamaan sinut?

opettaja yritti todistaa
että hän oli se
joka sai osakseen herjausryöpyn
motherfucking vitun motherfucker

lehtori sai kuulusteluissa tarpeekseen
lähti laivaristeilylle vetämään lärvit
ja nollaamaan tilanteen

hän teippasi rikotut silmälasinsa
ja totesi ettei
koskaan
koskaan
koskaan
enää mene väliin

menisitkö sinä?

 

Koulukinkku

Keskustelu

Tämähän se on ollut homman nimi 60-luvulta lähtien, tilanne pahenee sitä mukaan kun aikaisemmin eläneet vähenee. Tärkeintä on huolehtia ettei yksikään kansalainen vaan tee mitään millekään asialle, ainoat joilla on tarvittavat tiedot ja taidot toimia missään asiassa ovat alan viranomaiset. Asuntoministerin toimiakin vaadittiin tutkittavaksi kun kehoitti yksityisiä ihmisiä huolehtimaan lumet pois katoiltaan.

Pakko tämän trendin on jossain vaiheessa kääntyä, mutta mitä kaikkea joudummekaan kärsimään ennen sitä.

Amerikkalainen tuttava oli vierailulla Espoossa ja ihmetteli tägejä ja muita sotkuja siistin pientaloalueen aidoissa. Kertoi että heillä neighbourhood watch vetelisi ympäri korvia tuollaisille nulikoille ja veisi ne sitten kotiin.

En ihan täydestä sydämestä kannata tuotakaan lähestymistapaa, mutta vastuunottoasenne oli ihailtavaa. Täällä meillä radikaaleinta vastuunottoaktivismia on lähettää tekstiviestivalitus aluelehteen ja siinäkin varotaan mainitsemasta nimiä.

Opettajan puolisona voin vain ihmetellä, miten vaimoni jaksaa ja uskaltaa lähteä päivittäin töihin.

Miten aikuiset henkilöt voivat alentua alaikäisten pentujen terroriin. Murrosikäiset pojankoltiaiset ovat eri juttu, mutta että ihan ekaluokkaalsiiakin säikytään eikä muka uskalleta ottaa syliotteella kiinni ja rauhoittaa. Vaihtakaa ammattia !

”Vaihtakaa ammattia !”

Olen ehdottanut vaimolleni samaa. En minä ainakaan haluaisi kuunnella työssäni jatkuvaa vattuilua ja tuntea aika ajoin jopa fyysistä turvattomuutta. Hän kuitenkin on johdonmukaisesti opiskellut pitkän koulutusputken päästäkseen opettajan työhön. Opettajakollegat ovat ilmeisen hyviä työtovereita, joista ei mielellään haluaisi luopua jne.

Lapsiakaan ei oikein voi syyttää, mutta sen sijaan osa lasten vanhemmista lienee täsmälleen aikaansaamiensa hedelmien näköisiä, ja heitä taas voi syyttää. Niin ja tuonne kouluhallitukseen opettajakunta toivoo ilmeisesti edes yhtä ammattitaitoista ihmistä.

Kilttien lukijatyttöjen lisäksi opeiksi saatava sotilaspassin omaavia, luontoa, retkeilyä ja miesten asioita harrastavia räväköitä miehiä, niin antaisivat yh-äitien pojille äksöniä eivätkä säikkyisi turhia sanomisia. Kouluja käyneet vanhemmat, jotka ovat uusimpien pedakookisten oppien lumoissa ja autuaassa uskossa omien riiviöpentujensa puheisiin, ovat monesti todellisia terroristeja kouluun päin. Ryhdytään neuvomaan ja oapstamaan. Miesopettaja voisi sanoa suorat sanat turhille vouhkaajille ja pauaksta puhelimen korvaan. Ja jos kantelee, niin senkös vaan kantelevat ja vastauksessaan antaa sanansäilää. Raisuja miehiä kehiin !!

Onko nimimerkki jutta trolli vai ainoastaan täydellisen tietämätön siitä, millaisia oikeuksia ja mahdollisuuksia nykypäivän opettajilla on puuttua häiriötilanteisiin? Niitä ei nimittäin juuri ole ja oppilaat vanhempineen ovat asiasta valitettavan tietoisia.

Erityisryhmät ovat oma juttunsa, mutta mikäli opettajat joutuvat normaalissa peruskoulussa tai lukiossa pelkäämään turvallisuutensa puolesta arjessa, jossain on mätää. Mikäli huligaaneja ei saada tavalla tai toisella kuriin, ei liene täysin kuvitteellinen skenaario että yhteiskunta tulee maksamaan kyseisten henkilöjen toilailuista isoa laskua korkoineen jatkossakin. Yksilöiden ei voi antaa terrorisoida yhteisöjä.

Mitä opettajien nykypäivän oikeuksiin tulee, mikäli laki ei suo keinoja tilanteen korjaamiseen eikä muutosta parempaan ole lainsäädäntöpuolella näkyvissä, näkisin että tässä tapauksessa tarkoitus pyhittää keinot.

Ei tuo ”jutan” ajatusmaailma ole vieras itsellenikään. Ajattelin aikoinaan itse hyvin pitkälle samalla tavalla ja pidin koulujen tilanteeseen ”syyllisenä” kilttejä naisopettajia. Näin nimimerkin takaa uskaltaa sanoa, että kun on tutustunut opettajakuntaan siviilissä, olematta itse opettaja, täytyy sanoa että opetusalalla on harvinaisen tomeria ja selväpäisiä miehiä ja naisia. Ei sieltä raisuutta mielestäni suuresti puutu, eikä sitä välttämättä niin kauheasti lisää kaivatakaan.

Itse olen ehdottanut, että opettajat kutsuisivat kylmästi poliisit paikalle varsin pienissäkin kahakoissa. En nimittäin ymmärrä, että opettajan työnkuvaan kuuluisi millään tavoin väkivaltaisten yksilöiden rauhoittaminen ja joukkojenhallinta. Opettajien tehtävä on opettaa.

Opettaja näyttää olleen täysin tietämätön siitä millainen maailma on ja saaneen kaksi arvokasta opetusta. 1. Älä sekaannu muiden asioihin. 2 Älä häiritse poliisia työssään.
Poliisin työnähän on nykyisin liikenteen häirintä valtio ym. vierailujen aikana, eikä muuhun aikaa liikene. On itsestään selvää että opettajan osoittama häiriökäyttäytyminen on aihettanut oikeutettua suuttumusta.

Näitä luetaan juuri nyt