Opettajan kosketus

kannustava taputus selkään tai päähän
kehottaa rehtori
jaa a
itse en uskalla taputtaa edes koiraa päähän
mutta empaattinen osaan olla muutenkin

oppilaan reiteen koskeminen
tai hartioiden hierominen
on minusta outoa
siinä menee selkeä kummallisuuden tunne
jota ei sovi ylittää

katselin ylen keskustelupalstan kommentteja
siellä oli yksi nuori mies
joka tykkäsi siitä että
naisopettaja taputti pyllylle

mutta kyllä siinä on eroa
ollaanko baarissa vai koulussa

kysyin aiheesta vielä kollegaltani
ja hän vastasi näin

”Käsivarsi on hyvä kohta jos on pakko koskea
(esim. saada jonkun huomio). Reisi, pylly ja naama ja minusta myös hiukset on kiellettyä – ei edes mikään outo kummallisuuden tunne vaan selvästi väärin, toisen yksityisalueelle tunkemista ja varmasti vastenmielistä. Mä sanoisin suoremmin; siis EI outoa ja kummallista vaan sikamaisen VÄÄRIN inhottavaa ja vallankäyttöä. Pitää osata kieltäytyä vaikka toinen tarjoutuisi suorastaan ja kerjäisi kosketusta, ja varsinkin jos se on vain oma urge (tekee mieli koskettaa) niin pitää olla aikuinen ja tilanteen herra, sen yläpuolella. Mä INHOON tukan pörrötystä jota näkee elokuvissa se on niin alentavaa lapsen pää on lapsen pää eikä siihen saa koskea.”