Uusi Suomen Kuvalehti -sivusto

Yksinäiset

Koulukinkku
Blogit Järki ja tunteet 15.12.2009 16:29

minua kylmää kävellä
yksinäisten oppilaiden ohi

miksi heillä ei ole yhtään ystävää?

jos vaihdan muutaman sanasen
jotkut tarttuvat siihen
kuin hukkuva oljenkorteen

jotkut katsovat myrkyllisesti muualle
ja minulla on sellainen olo
että olen juuri heittänyt almun
ja he tietävät sen
eikä se tunnu hyvältä kummastakaan

meidän koulukin kuuluu
KiVa-kouluun (kiusaamisenvastainen ohjelma)
mutta en ole nähnyt
vielä konkreettisia tuloksia
aikaisemmissakaan kouluissa
ja ehkä siksi suhtaudun pessimistisesti
”kiusaaminen vähenee niin ja niin monta prosenttia” lupauksiin

sen täytyy olla helvetillistä
mennä joka päivä opinahjoon
ja tietää ettei kukaan ole seuranasi
koko päivänä
moneen tuntiin

jos istumajärjestykset ja ryhmätyökokoonpanot
voi valita vapaasti
niin et todellakaan ole
kenenkään kanssa tekemisissä
edes oppituntien aikana
koska aina se sama oppilas
jätetään armotta kaiken ulkopuolelle
yhteisestä sopimuksesta

Ketään ei jätetä yksin -slogan
on paskapuhetta ilman sisältöä

minusta vanhemmille pitäisi
ilmoittaa heti
että lapsellanne ei ole
yhtään ainutta ystävää koko koulussa
että haluatteko kenties vaihtaa koulua
koska me emme voi asialle mitään

yhtään mitään

eikä raastupakaan tuo asiaan muutosta
valitettavasti

ja tämän hiljaisen yksinäisen kynttilän
sytytän sille nuorelle
jonka liekki väsyi eilen

syvimmät osanottoni
and I mean it

 

Koulukinkku

Keskustelu

Miäkin otan osaa, täällä kyynelehdin teitä molempia,
sinua, joka välität ja häntä, josta välität, jonka liekki sammui…

Koulun yksinäiset nuoret kärsivät aivoja ja psyykeä palkitsevan dopamiinin-välittäjäaineen puutteesta.Kun aivoissasi on riittävästi dopamiinia,pystytkin jo luonnollisella tavalla purkamaan psyyken-paineita puhumalla. ja olosi paranee silminnähden.Ja mm. yleinen viihtyvyys koulussa ja muuallakin paranee. Usein suvussa periytyvänä esiintyvä aleksitymia=kyvyttömyys muuttaa tunteita puheeksi,väisrtyy dopamiini-aineenvaihduntaa parantavalla lääkkeellä ja näin nuori voi paneutua mm. koulutyöhönsä ja erityisesti hoitaa ihmissuhteitaan paremmin ja luontevammin.

Voin kertoa,että itse olin juuri tuollainen-täysin ihmissuhteisiin kykenemätön nuori kuoluaikoina.Ja yritin ikoinani jopa itsemurhaa ja vammauduin. vakavasti.Syrjäydyin yhteiskunnasta ja lähiyhteisöstö.Sain toimimattomat psykiatriset lääkkeet,joita käytin kaikenkaikkiaan 34v.
Sitten tapahtui muutos,lääkkeitäni muutettiin-sain Prosac(Cipramil) ja Seroquel-lääkkeet.Ne saivat hermostollisesta mykkyydestä(mutismi)kärsivän ihmisen puhumaan,joka oli kuin auringonpaiste ikuisuuksiinkestävän kylmyyden ja pohjattoman yksinäisyyden jälkeen. Tunne muuttui vähitellen lääkkeiten vaikutuksesta suorastaan taivaallinen.Nyt elän suht`koht hyvää elämää.
Varoituksena sanoisin,että kuten Parkinsonin-taudissa lääkkeet täytyy ottaa kellontarkkuudella-muuten voit joutua hirveään kauhu-efektien valtaan ja sinut hukkaperii.
tällä kaikella halusin kertoa,että toivoa kurjimpaankin siekluakylmäävään kohtaloon voi löytyä.Ja voi katsoa sielun yksinäisestä syvyydestä taas auringon valoon ja lämpöön,joka sulattaa kylmimmänkin roudan ja jään.Tarvitaan siis pikaisesti nuorelle psykiatrista apua ja lääkkeet sisälle vääränlaiseen aivotoininnan korjaamiseksi .
Toivon,että joku sympaatiinen henkilö ottaisi yhteyttä tällaisen epätoivoiseen nuoreen ja ohjaisi hänet lempeällä kädellä mutta päättäväisesti saamaan kovasti tarvitsemaansa psykiatrista apua.
J.k. Ja kun lääkkeet vaikuttavat tervehdyttävästi päässä ,alkaa jo psykoterapiakin sujua-hän alkaa vihdoin avautua ja pystyy purkamaan puhumalla psyykkisiä paineita.
sanotaankin-peittäen paljastaa,ja paljastaen peittää–jotain sellaista tapahtuu. kenties tässäkin tapauksessa.

Minun kynttiläni saat sinä, sillä sinun sydämesi on kuollut kuin kivi ja sielusi yhtä tyhjä kuori kuin niidenkin, jotka sammuttivat sen nuoren liekin. Kuinka sinä voisit tehdäkään mitään, kun et usko mihinkään, et näe etkä kuule, kuljet sokeana lampaana sokeiden lampaiden jonossa?!

Nonhan se on aina ollut mutta onneksi asiat muuttuvat. Onneksi on myös opettajia, joilla on valoisa näkemys tulevaisuudesta ja johtamistaitoja joilla lapsilaumaa viedään koti valoisaa tulevaisuutta. Tämä bloggaaja ei ole huomannut että eläinlaumassa syrjään vetäytyvä ja vahvempia väistävä lauman jäsen jätetään rauhaan. Sitä ei väkisin vedetä johtopaikoille vaan annetaan rauhassa vahvistua omalla reviirillään. Jos on pakko verrata tietoyhteiskunnan jäsentä alkeelliseen eläimeen niin kyse on siitä että kiusaaja ei ymmärrä kiusatun väistämisen eleitä vaan sensijaan että huolehtisi omasta reviiristään vie myös kiusatun elinmahdollisuuden hyökkäämällä ilman syytä sen reviirille.

Näitä luetaan juuri nyt