Uusi Suomen Kuvalehti -sivusto

Ministeri masinoi sikaa koulupöytään

Koulukinkku
Blogit Järki ja tunteet 23.10.2009 09:51

Koululaisille kinkkua kasvisten sijaan.

muistatteko kaikki sen jutun
jossa suomalaiset siat saivat huutia
maa- ja metsätalousministerin tyttären tilalla?

punakka ministeri vyöryi ruutuun
puolustellen tyttärensä elinkeinoa

olen iloinen sikainfluenssan
tuomasta ilmaisesta katkaisuhoidosta
ihraan ja läskiin

minäkin päätin kokeilla
vegevaihtoehtoa koulussa
kun en enää hetkeäkään
kestänyt päivittäistä teollista paskaa
ja kaikki näkemäni dokumentit
eläinten hyvinvoinnista alkoivat
vihdoin vaikuttaa valintoihini

enkä ole katunut

ajattelin alkuun
etten mitenkään voi olla ilman
kultakinkkua
tai bolognesea
ja täytyyhän cesarissa
nyt ainakin kanaa olla?

viimeinen sykäys päätökselleni tuli
miespuolisen ystäväni esimerkistä;
hänen ihonsa muuttui kasvisravinnon myötä
kuukaudessa niin kirkkaaksi ja kuulaaksi
että suurentuneet ihohuokoset hävisivät tyystin
couperosa taittui
ja jenkkakahvat katosivat

jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee
mutta valtio voisi olla
kannanotoissaan tasapuolinen

miksi sianlihan menekin edistäminen
saa valtiolta suoraa tukea 257 000 euroa
ja koulujen ”Yksi vegeateria viikossa” -kampanja
vain 10 000 euroa?

kaikki muut kyllä tietävät
paljonko energiaa ja luonnonvaroja kuluu
lihakilon tuottamiseen
mutta ministerillä
onkin oma possu ojassa
eikä sitä liikuta
maailmantalouden routa lainkaan

 

Koulukinkku

Keskustelu

Miksi tälläistä sekopäistä roskaa julkaistaan ? Onko teologi tehtäviensä tasalla vai pitäisikö hänet vapauttaa heti ? !

Nythan on niin, etta se tuo kasvisruoka on niinku joillekin ongelmia tuottavaa.
Isbjoernin vaimo huomautti kerran, etta voisi turjake syoda kevyemmin vaikka kasviksia niin nuo rekka-auton renkaat lahtisivat vyotarolta.

Silta seisomalta Isbjoern lahti naapurin isannan puheille. Kysyin, saanko menna syomaan pellolla laiduntavien lehmien kanssa. Isanta haparoi istuinta, ilme oli kuin B-rapun poijalla joka saa elamansa ensimmaisen peraruiskeen ja paine on ihan hiukan liian kova eika tieda oikein pitaako siita vai ei. Kasitin isannan ankyttelyn myontymiseksi, ja lahdin valmistautumaan.
Koska patukkahannatkin kulkevat neljalla sorkalla, piti Isbjoernin valmentautua toimimaan siten kkuin pellolla toimitaan, kunnon kolmen paivan lotraus tuotti sellaisen luonnollisen konttausasennon jota kasvisruokaa nauttiessa tarvitaan.
Siitten pellolle! Lehmat katselivat marehtimisensa unohtaneena. Sitten kuitenkin rauhoituimme laiduntamaan. Pellolla oli kuitenkin myos sonni, EU-tilaston mukaan 522,3 kiloa aamupunnituksessa ennen ottelua. Poika luuli, etta olin tullut hanen haaremiansa kosiskelemaan. No, itse asiassa eras rouvista kulkikin keimaillen, maitotuuttejansa keinutellen, ohitse. Kun Isbjoern ei tiennyt mista utaresta sita oikeistolaista, sinista maitoa tulee, ei flirttailu tehonnut.
Rupesi sonni hermostumaan. Kuopi, parskytteli. Otti sitten vauhtia ja tuli kuin lisaverolappu postiluukusta. Kuolemanhadassa Isbjoern vaisti. Ja ymparistosta kuului lehmien ja paikalle tulleiden kylalaisten suusta: OLEEEEE!!!
Poika yritti uudestaan. Ja kun ohimeno oli kohdalla, iski Isbjoern kapalansa sonnin ns. kelleksiin. Nehan ovat, niinku, sellasen palleroiset kordongin sisalla. Ja mita sopivin kadensija loytyy sielta palleroiden ylapuolelta.
Mentiin lujaa. Sonni ympari peltoa, rouvat mitka mihinkin. Oli tilattu palokunta. Palomestari katseli hommaa, paskoi housuunsa ja meni kuukauden sairaslomalle.
Sitten napsahti. Yhtakkia Isbjoenin kapalissa oli sonnin kellekset. Poju teki viela kunniakierroksen ennenkuin tajusi etta jotain peruuttamatonta oli tapahtunut.
Ja pellolle tuli vaimo. Kumautti siina ohikulkiessaan sonnilta tajun kankaalle, otti ukkoansa niska-perussuomalainen otteella ja sitten mentiin. Kotiin.

Kotona poydalla oli kaunein naky mita koskaan…Iso kinkku, uunista otettuna! Eika mitaan anorektista mannekiinisikaa, vaan 10 sentin kerros vaaleaa viettelysta. Ja voipaketti vieressa…

Isanta vaatii nyt, etta rupean hoitelemaan hanen sonnipoijansa hommia. Oli jo lyonyt heinaseipaankin pellolle pystyyn mihin saan ripustaa takin ja housut session ajaksi. Han kylla tuo silla tuulella olevat typsyt siihen sopivalle hollille.

Iltaisin pellolta kuuluu ex-sonnin haikea mylvinta: Oi allos itke armas enaa, ei paivat menneet palata nyt voooooi! On poissa pallit jotka muinoin, elomme tielle hehkuansa loi….!!

PS. Ettako proteinniravinto olisi jotenkin epataloudellista? Kun Isbjoern syo kilon kiljunpintaa, paino lisaantyy sen saman kilon Isbjoernin vyotarolle. Sama kai tuo lienee kantaako sita plaskia sika ta Isbjoern, eiko? Ja vaimo nimittelee joka tapauksessa siaksi.

Mielipiteeni perustuu esseisti Annti Nylénin kirjoitukseen Helsingin Sanomissa 22.10. (1:25). Jos valtio tukee e r i t y i s e s t i siansyöntiä lottopotin kokoisella summalla (1,5 miljoonaa markkaa!), niin sopiihan sitä ihmetellä?

The Dudea lainatakseni:
”It’s like what Lenin said… you look for the person who will benefit, and,…”

Massalihantuotannosta hyötyvät niin rehun- kuin lihantuottajat, ja tietysti ministerit joita tuottajat tukevat rahallisesti ”oikeanlaiseen” päätöksentekoon.

Kasvisten syönti on hyvä juttu, anttinyleneiden kaltaisten snobinatsivegaanien omassa moraalisessa paremmuudessa liihoittelu taas ei. Ihminen, kuten monet muutkin nisäkkäät, on kuitenkin sekasyöjä.

Näitä luetaan juuri nyt