Uusi Suomen Kuvalehti -sivusto

Sukupuolineutraaliton koulu

Koulukinkku
Blogit Järki ja tunteet 8.10.2009 06:01

Kouluihin vaaditaan sukupuolineutraalia kasvatusta ja opetusta.

minä ravistelen kilttejä tyttöjä
en halua että he saavat kokeista kymppejä
ja istuvat kiltisti hiljaa

olen sanonut heille
että pitäkää meteliä itsestänne
niin kuin pojat
käyttäkää kyynärpäitänne
niin kuin pojat

rikkokaa lasikatot

haluaisin muistaa heidän nimensä
yhtä nopeasti ja helposti
kuin niiden poikien
joiden persoonat tallentuvat kovalevylle
jo ensitapaamisella

tytöt tekevät harvoin vaikutuksen opettajiin
pitää kiivetä ikkunasta ulos
kesken opetuksen kuten sarkomaa

poikien kohelluksille ja vitseille nauretaan
päätä pudistellen
ja heitä ihaillaan
jotkut avoimesti
toiset salaa

olen yrittänyt sanoa
että vain räväkät naiset pääsevät eteenpäin
ja älkää ikinä tyytykö tavanomaiseen

poikien kouluaineet syleilevät maailmoja
he piirtävät suuria kaaria ja kokonaisuuksia
heidän kielitaitonsa on suvereenia
tyttöjen pikkusievään näpertelyyn verrattuna
(okei, muutamia lahjakkaita tyttöjäkin on)

olen katsonut aamuisin tiukasti peiliin
ja arvellut suhtautumiseni johtuvan
vastakkaisen sukupuolen
erilaisuuden viehätyksestä

mutta asiasta on keskusteltu
kollegoiden kesken
enkä ole käsityksieni kanssa yksin
englannin laudatur -jakauma
puhuu karua kieltään

ja olen jo monta vuotta
tehnyt oppimateriaaleja
joissa naiset ovat astronautteja
ja miehet lastenhoitajia

pojat saavat kaikkea
enemmän ja helpommin
joten jatkan taisteluani
en poikia vastaan
vaan tyttöjen puolesta

 

Koulukinkku

Keskustelu

Miten tähän aiotaan puuttua,kun tytöt ovat kehityksessä poikia noin 2 vuotta edellä niin henkisesti kuin fyysisestikkin.Ei luultavasti mitenkään koska ei haluta edes myöntää biologisia tosiasioita.Suomalainen kouluopetus on tehty täysin tyttöjen ehdoilla.Tämä käytäntö on poikia syrjivää ja siten epätasa-arvoista,eikä ketään pitäisi syrjiä sukupuolen perusteella!

Millä perusteella nykykoulu on poikia syrjivä? Taitoaineiden vähäisyydenkö? Koulussa on / voi olla myös paljon kilpailuhenkisyyttä, mistä pojat innostuvat. Samoin käytännön oppitilanteissa mennään usein (äänekkäämpien) poikien ehdoilla – heitä kuunnellaan samaan aikaan kun (hiljaisemmat) tytöt saavat sopeutua ja pärjätä miten taitavat.

Silloin kun ollaan noin kaksi vuotta kypsempiä niin silloin tytöt saavat siinä edun koska heidän aivonsa ovat jo paljon kehittyneemmät kuin pojilla. Aivoissa muun muassa etulohkossa tapahtuu murrosiän alussa muutoksia. Murrosikään kuuluu selvä ajatusmaailman muuttuminen ja kypsyminen,Jos tämä murrosikä alkaa keskimäärin kaksi vuotta myöhemmin niin on se otettava myös opetuksessa huomioon.

Lähinnä yritän tässä tasapäistämisen ilmapiirissä esittää,että kyllä meissä on eroja.Onko kukaan koskaan edes miettinyt miten testosteroni vaikuttaa miesten ja naisten käyttäytymiseen. Miesten tuottamat määrät ovat huomattavasti suuremmat, naiset tuottavat noin kymmenesosan miesten tavallisesta määrästä joka on 2,5mg-11mg vuorokaudessa.

ainoa todellinen vaihtoehto: tyttö- ja poikakoulut takaisin

Ja reilusti pienemmät opetusryhmät?

Oman kokemukseni perusteella sanoisin, että ennemmin koulussa poikien ehdoilla mentiin, kuin tyttöjen. Ne muutamat häirikköoppilaat, jotka sattuivat olemaan poikia, onnistuivat hidastamaan koko luokan etenemistä ja vaikeuttamaan oppimista.

Luokkakoot ovat avainasia, kun ne eivät kasva liian suuriksi, todellista ryhmäytymistä voi tapahtua. Suurissa luokissa niin tytöt kuin pojatkin voivat jäädä vaille tarvitsemaansa ohjausta. Tyttö- ja poikakoulut nyt ovat aivan naurettava idea.

Laitan tähän omasta mielestäni pari hyvää komenttia,mitkä poimin tuolta keskusteluista

”Minusta nyt alennustilassa olevat naiseuteen läheisesti liittyneet arvot ja ominaisuudet tulisi nostaa tasavertaisiksi miehisyyteen liittyvien arvojen rinnalle.”

”Feministit sen sijaan eivät hyväksy naisia sellaisina kuin he ovat. Naisen pitää feminismissä olla samanlainen kuin miehen, jotta nainen on arvokas, mikä on puhdasta sovinismia; miehen nostamista korokkeelle.”

Ja lisäisin lopuksi vielä,että miksi meidän pitäisi yrittää keinotekoisesti muuttaa jotain mikä tulee niin monille luonnostaan.Olkaa mitä olette ja antakaa muidenkin olla.

Ongelman ydin ei ole sukupuolessa vaan koko systeemissä. Tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia. Näin on ja saa olla. Eri sukupuolet otetaan mielestäni hienosti huomioon, mutta kyllä peruskoulussa oppitunneilla suurimman, vahvimman ja kovaäänisimmän ehdoilla mennään. Oppitunnin pitäisi olla 45 min. Käsi sydämellä, missä näin on? Opettaja tulee luokkaan 5 -10 minuuttia välitunnin päättymisen jälkeen. Suurissa 30 oppilaan luokissa välitunnin jälkeen joudutaan selvittämään oppilaiden välisiä kahnauksia seuraavat 5-10 minuuttia. Tässä vaiheessa oppitunnista on jäljellä noin 30 – 25 minuuttia, mikä tulisi käyttää mahdollisimman tehokkaasti opetukseen. Ei tarvita monimutkaista matematiikkaa laskettaessa paljonko opettajalla jää aikaa yhtä oppilasta kohden, jos luokassa on edelleen ne 30 oppilasta. Voihan olla, että osa on passitettu rehtorin vastaanotolle…
Avun saa se, joka rohkeimmin sitä uskaltaa vaatia. Pienet ja hiljaiset unohtuvat. Aivan sama ovatko he tyttöjä vai poikia.

Suuret luokkakoot ja oppituntien pienentäminen minimiin ovat aivan väärä tapa säästää. Monenlaiset teemapäivät ovat kiva lisä koulutyöhön, mutta valitettavasti verottavat jo minimiin vedettyä perusopetusta.

Jos joku kehtaa väittää että nyky kouluissa ei muka mentäisi juuri tyttöjen määräämällä tahdilla, niin miksi poikien koulumenestys on huonompaa kuin tyttöjen? Kertooko nyt joku naisten ”tasa-arvon” kannattaja että naiset ovat miehiä parempia? Voiko joku OIKEASTI väittää että Suomessa jokaisen koulun, jokaisen luokan oppiminen tapahtuu muutaman tai kenties vain yhden (härikkö) pojan määräämällä vauhdilla? Voisin jopa väittää että poika joka häiritsee oppituntia yrittää todennäköisesti alitajuntaisesti vain kapinoida tätä nykyistä juuri tyttöjen vauhdilla etenevää järjestelmää vastaan.

Itse ollessani koululainen olin juuri tällainen häirikkö. Nyt aikuistuessani vasta ymmärsin mistä oma kättäytymiseni johtui. Liian nopea asioissa eteneminen. Itselleni se aiheutti elin ikäisen kuvan tyttöjä suosivana ja heidän etunsa mukansa etenevästä laitoksesta.

Koulumenestystä itsessään en oikeastaan arvosta mitenkään. Mutta lapsen itsetunnon kannalta olisi hyvä että suurimmilta ongelmilta vältyttäisiin. Sen verran tyhmä olen edelleen että en osaa järkevää ratkaisua ongelmaan tarjota (poikakoulu, tyttökoulu). Mutta ongelman tiedostan ja sehän on jo puolivoittoa!

Näitä luetaan juuri nyt