Yrittäjien koronapinnistelyn voi jalostaa

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Koronakriisin iskiessä moni meistä yritti selviytyä hysteerisellä puuhastelulla. Moni yrittäjäkavereistani puursi menemään yötäpäivää ja samaa tein myös minä. LinkedIn-yrittäjäsome on kaikessa pinnistelyssään muuttunut päivä päivällä surullisemmaksi. Olemmehan tottuneet selviytymään säädöllä ja suhinalla, mutta nyt ei pelkkä vimma riitä.

LinkedIn on muuttunut päivä päivältä surullisemmaksi

Ylikierroksia ei jaksa montaa viikkoa. Tulee seinä vastaan. Monella jo piiputtaa. Suuriin systeemitason ongelmiin ei yleensä löydy pikaratkaisuja, eikä edes yrittäjän taikasormi pysäytä tappavaa virusta. Mutta on silti yritettävä.

Yksi esimerkki pikaratkaisujen hakemisesta oli viime viikonloppuna järjestetty hackathon eli ”ratkaisutalkootapahtuma” Hack the Crisis Finland, jossa 1500 suomalaista laittoi ropellihatun päähänsä 48 tunniksi ja keksi ratkaisuja koronan selättämiseksi.

Hack the Crisis -tapahtuman voittajia olivat muun muassa EpidemiAI-ryhmä, joka kertoi tarjoavansa tekoälypohjaista tilannekuvaa päättäjille, viranomaisille ja tutkijoille. Voittajista löytyi myös etäopetussovellus ja joukkorahoitusalusta ravintoloille. Lista voittajista löytyy esimerkiksi täältä.