Yrittäjäjärjestöt propagandarekisteriin

Jos yrittäjän bisnes tuhoutuu lomakkeella, johon vastaamiseen on menee 15 minuuttia ja mielenterveys, kannattaa mennä oikeisiin töihin.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Kukaan ei vollaa niin äänekkäästi kuin suomalainen yrittäjä. Paitsi suomalainen yrittäjä vaalien alla. Silloin häntä kuunnellaan, koska ”yrittäjyys” on tärkeää ja ”kaikki uudet työpaikat syntyvät pieniin yrityksiin”, vaikka totuus on, että uudet työpaikat ja kasvu löytyvät uusista yrityksistä, eivät välttämättä PK-yrityksistä, kuten Paolo Fornaro ja Mika Maliranta totesivat Helsingin Sanomissa.

Viime päivinä on somessa kiertänyt Aluehallintoviraston lähettämä ”tolkuttoman pitkä lista” kysymyksiä ravintolalle, joka anoi jatkoaikaa tanssi-illoille, kuten Suomen Yrittäjien julkaisu asian muotoilee. Alunperin tamperelaisen kansanedustajan jakamassa listassa kysytään muun muassa mikä on ravintolan sisäänpääsyn ikäraja viikonloppuiltaisin, millainen työkokemus järjestyksenvalvojilla on ja kuinka kauan järjestyksenvalvojankortit ovat olleet voimassa ja keskittyvätkö tarjoiluhenkilökuntaan kuuluvat vain anniskelutehtäviin vai onko heillä myös muita tehtäviä, kuten dj:n tehtävät. Laajempi kysymyslista löytyy Yrittäjät.fi-sivustolta.

Anonyyminä – ilmeisesti pelkonsa takia – pysyvä yrittäjä kertoo, että kyse on suoranaisesta kiusanteosta. Ihanko oikeasti?

Jos yrittäjän bisnes tuhoutuu lomakkeella, johon vastaamiseen on menee 15 minuuttia ja mielenterveys, kannattaa mennä oikeisiin töihin. Jos lomake katkaisee uupuneen selän, ei bisnes muutenkaan liene tasaisella tolalla.

Yrittäjäjärjestöt, vaikka kuinka tekee mieli julkaista näitä listoja ravintolayrittäjistä byrokratian alla – yrittäkää edes löytää artikkeleihinne joku muu kuin tympeä propagandakulma.