Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Yrittäjä tykkää ruikuttamisesta

Blogit Hupparihörhö 9.5.2014 10:33
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Yhdessä asiassa suomalainen yrittäjä on ihan paras. Nimittäin ruikuttamisessa. Varsinkin virkamiehet joutuvat kuulemaan yrittäjien narinaa aivan liikaa.

Tänään taas yksi innovaattori avautui lehdessä, kuinka hän on "turhautunut paperisotaan". Kansainvälisesti huomioidun hittikeksinnön kehittäjä, vipukirveen isä Heikki Kärnä, 74, totesi Helsingin Sanomissa, että "Kaikki se byrokratia . . . Siihen on mennyt enemmän aikaa kuin koko kirvesprojektiin. Se on todella turhauttavaa."

Vipukirves on hieno keksintö, mutta tässä vaiheessa kyseessä on pelkkä hieno idea, kunnes väline kaupallistetaan. Artikkelin perusteella Kärnää lähinnä harmittaa kirveen suuri kysyntä.

Hesarin toimittajakin on totaalisen kuutamolla. Uutistoimittaja Juntunen tulkitsee tilannetta näin: "Aloittelevien keksijöiden elämä kävi Suomessa alkuvuodesta entistäkin hankalammaksi. Jos ei ole yritystä, ei enää voi hakea rahallista tukea prototyypin valmistamiseen tai keksinnön ainutlaatuisuuden selvittämiseen. Yrittäjätkin tarvitsevat 50 prosenttia omaa osuutta, ennen kuin voivat saada tukea."