Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Ylen ohjelmaopas on mahtava

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 23.1.2014 09:37
Startup-maailmassa tavoitellaan usein erikoisuuksia. Monet yhtiöt yrittävät luoda uusia tarpeita, joita asiakkaat eivät ole itsestään edes löytäneet. Usein kuitenkin paranneltu ratkaisu yleiseen ongelmaan on toimivin, niin bisneksessä kuin vaikkapa internet-suunnittelussa. Hyvin harvoin internetissä...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

”Tuttuni Ylellä kertoivat, että koko konsepti on Ylen internet-osaston omaa tuotantoa”

Konsepti kokee sanana tässä kyllä aikamoisen inflaation.

”Ja voin sanoa satoja sivustoja suunnitelleena, että aina jää virheitä käytettävyyteen, selkeyteen ja toiminnallisuuksiin. Paitsi nyt.”

Miten sen nyt ottaa – internet-sivuna vai aiheena kolumniin. Opas listaa neljä kanavaa viidestä ja sen viidennen (Yle areena) saa näkyviin vierittämällä YLE1:n ruudulta pois. Ei varsinaisesti käytettävyysvirhe, mutta tarpeetonta näytöillä johon mahtuisi melkeen ainakin 7 kanavaa vierekkäin.

”Ohjelmat on listattu hyvin perinteisesti, mutta taika paljastuu, kun klikkaa jotain ohjelmaa. Esiin aukeaa iso nappi, jossa lukee ”Katso ohjelma””

Sepä vasta taikaa olisikin jos voisi vaikkapa tarkistaa minä päivänä jo tietty ohjelma esitetään ilman, että joutuu nakuttelemaan koko viikon ohjelmat yksitellen läpi. Tämä onnistuisi vaikkapa ihan sillä, että olisi vaihtoehtoinen viikkokohtainen taulukko tai ihan perushaku. Maagista voisi olla myös jos voisi yksinkertaisella filtteröinnillä voisi piilottaa kaikki ohjelmat joita ei voi katsoa netistä jne jne.

”Upeaa jälkeä luotaessa talon oma väki on riittänyt.”

Tässä voisi melkeen epäillä tätä koko kolumnia jo piilovittuiluksi. Kyseessä on niin perusmokkula perinteisellä käyttöliittymällä, että jos tälläistä ei saada organisaation sisällä aikaiseksi niin organisaatiolla ei ole mitään syytä pitää internet-osastoa palkkalistoilla.

”Jotain niin selkeää ja helppokäyttöistä, että ihmettelee oikein, miksei näin olla aina tehty.”

Näinhän on aina tehty. Lähes kaikki muutkin ohjelmaoppaat ovat pystysuuntaisia listauksia jossa kanavat on vierekkäin. Ainoa ero tässä on ehkä siinä, että ohjelman tarkemmat tiedot avataan listauksen sisään. Minuutin googlauksella tosin löytää suomalaisen ohjelmaoppaan joka tekee ihan samoin: http://www.teevee.fi/

Pahoittelut YLE:lle jos tämä vaikuttaa, että kritisoisin ohjelmaopasta. Siitä ei ole kyse. Sivu on toimiva ja selkeä. Ja yksinkertainen on toki kaunista, mutta yksinkertainen on myös yksinkertaista.

Eipä tuossa Ylen ohjelmaoppaassa muutenkaan kerrota kaikkea, esimerkiksi aitoja HD-lähetyksiä siinä ei mainita kuten ei koko Yle HD kanavaakaan.