Ylen ohjelmaopas on mahtava

Harvoin internetissä tulee vastaan jotain lopullisen kaunista. Ylen ohjelmaopas on niin hieno, että ihmettelee, miksi näin ei olla aina tehty.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Startup-maailmassa tavoitellaan usein erikoisuuksia. Monet yhtiöt yrittävät luoda uusia tarpeita, joita asiakkaat eivät ole itsestään edes löytäneet. Usein kuitenkin paranneltu ratkaisu yleiseen ongelmaan on toimivin, niin bisneksessä kuin vaikkapa internet-suunnittelussa.

Hyvin harvoin internetissä tulee vastaan jotain lopullisen kaunista. Jotain niin selkeää ja helppokäyttöistä, että ihmettelee oikein, miksei näin olla aina tehty.

Ylen uusi ohjelmaopas on tällainen internet-sivu/-palvelu. Siinä ei ole mitään ihmeellistä. Se on ulkoasultaan jopa karu. Mutta se toimii, eikä siinä ole lainkaan logiikkavirheitä. Ja voin sanoa satoja sivustoja suunnitelleena, että aina jää virheitä käytettävyyteen, selkeyteen ja toiminnallisuuksiin. Paitsi nyt.

Tuttuni Ylellä kertoivat, että koko konsepti on Ylen internet-osaston omaa tuotantoa, mikä on erityisen hienoa. Upeaa jälkeä luotaessa talon oma väki on riittänyt.

Ohjelmaoppaan sivusto on hämäävän simppeli. Niinkuin parhaat ratkaisut aina ovat. Ohjelmat on listattu hyvin perinteisesti, mutta taika paljastuu, kun klikkaa jotain ohjelmaa. Esiin aukeaa iso nappi, jossa lukee ”Katso ohjelma”, ei mitään muuta, selkeä ”call to action”. Mitä sillä voi tehdä? No, katsoa tv-ohjelman. Radio-ohjelmat taas voi kuunnella omassa osiossaan.