Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Yhdyssanavammaiset

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 23.4.2016 14:54
Sosiaalinen media on jakanut meidät kahteen luokkaan: kirjoitusvammaisiin ja älykkäisiin. Kirjoitusvammaiset riehuvat rasistiryhmissä tai naurettavilla aforismifoorumeilla, me älykkäät taas narisemme keskenämme ja kilpailemme näppäryyden piirimestaruudesta. Ja pilkkaamme kirjoitusvammaisia. Mistä ki...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Yhdys sanat voitaisiin ihan hyvin kirjoittaa erilleen, näin useimmissa kielissä tehdään muutenkin. Suomi on sana hirviöiden luvattu maa. Voipa olla että täppärit oiko lukuineen selättävät vielä yhdys sanat koska ne eivät niitä oikein hanskaa.

Sitten sitä odotellessa että englannin oikein kirjoitus uudistetaan vaikkapa ensi alkuun heivaamalla hiljaiset kirjaimet huut Nevadaan.

Yhdyssanojen väärinkirjoitus voi olla lukihäiriön lievä muoto. Ja lukihäiriöllähän ei ole tekemistä älykkyyden kanssa.

Hupparihörhö on oikeassa, ketään tai mitään meilipdettä ei saa väheksyä tai pilkata kirjotusvirheiden takia.
Toisaalta voi kyllä miettiä johtuuko huono oikeikirjoitus siitä, että kirjoittaja lukee vähän (nyt poissuljen tästä lukihäiriöiset), mkä taas johtaa helposti mustavalkoiseen ja ennakkoluuloiseen maailmankuvaan ja huonoon lähdekritiikkiin.

…mutta jos ei ihmisestä mitään muuta tiedä kuin kirjoitustaidon, ei siitä voi päätellä hänen maailmankuvastaan, lähdekritiikistään tai lukeneisuudestaan mitään.