Wolt ei edusta dystopiaa

Startup-maailmasta tuli teurastuskypsä. Woltilla kävi huono säkä ja kirves heilahti.

Profiilikuva
Blogit Hupparihörhö
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Viime päivinä kaveripiirini on joutunut kinkkisen kysymykseen ääreen: kumpi edustaa paremmin pahuutta, Juha Sipilän hallitus vai Miki Kuusen, Juhani Mykkäsen ja muiden nuorukaisten Wolt.

Ravintolaruuan kuskaamiseen keskittynyt Wolt-startup nousi otsikoihin kätevästi juuri Slushin aikaan, kun Mykkäsen entinen työnantaja Helsingin Sanomat kirjoitti ruokakuskista, kertoi tienanneensa Wolt-hommissa 150 euroa viikossa.

Oli siinä muutakin sähläystä. Tilitoimiston kanssa sattuneeksi virheeksi kuitatut maksamattomat sosiaaliturva- ja eläkemaksut ja muuta pikkutyhmää.

Ja kun kaiken piti olla mahtavasti. Slushin alla Wolt julkisti kahden miljoonan rahoituskierroksen ja kertoi samalla suosionsa kasvaneen 17 prosentin viikkotahtia. Vielä ennen riistokohua tiimi hehkui innostusta.

“Kiitos ja halaus”, aloitti Woltin operatiivinen johtaja, entinen Nyt-liitteen esimies Juhani Mykkänen julkisen Facebook-päivityksensä ja sai lähes tuhat tykkäystä. ”Kun Piilaaksossa pidetään poikkeuksellisena, että yritys kasvaa 7–10 prosenttia viikossa, niin me on kasvettu nyt 17 viikkoa peräkkäin huikeat 14 prosenttia viikossa. Meidän kautta myydään tällä hetkellä neljännesmiljoona annosta vuositasolla, ja luku käytännössä tuplaantuu vuoden loppuun :’)”.