Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

V*@ttu Isänmaa! – kiroilu verkossa tuplaantui pakolaisten myötä

Blogit Hupparihörhö 5.10.2015 12:09
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Vuosi 2015 voidaan nyt paketoida käännekohtana, jolloin netti meni rikki. Sen rikkoi kiukku ja paasaus, mutta perimmäinen syy oli pakolaistulva.

Esmes Digitalin talkootyönä huhkima Facebook-analyysi näyttää, että varsinkin elo-syyskuussa puhe koveni verkkomedioiden Facebook-sivuilla. Pakolaiskriisiin liittyvistä sanoista ainoastaan natsi-sanan käyttö romahti – ilmeisesti kukaan ei enää jaksanut haukkua oululaista kansanedustajaa Facebookissa fasistiksi vaan keskittyi riitelemään muuten.

Vihakirjoittelu siis lisääntyi.

Tutkimukseen ei otettu mukaan pahimpia vihapihoja, kuten MV-lehteä tai Hommaforumia. Viestit kerättiin Ilta-Sanomien, Iltalehden, Ylen, MTV:n, Helsingin Sanomien, Taloussanomien, Kauppalehden, Uuden Suomen, Aamulehden, Turun Sanomien, Talouselämän, Kalevan, Keskisuomalaisen, Savon Sanomien ja Etelä-Suomen Sanomien Facebook-seiniltä.

Vimmaisimmat trollit ovat rasistisia.

”Aktiivisimmat kommentoijat liikkuvat 3000-4000 viestin tasolla”, Esmes Digitalin perustaja Tomi Castrén selvittää. Ja toteaa ettei ”pää kestä kahlata niitä viestejä läpi.”

Voimasanojen (vittu, perkele, saatana, jumalauta) käyttö myös tuplaantui viimeisen puolen vuoden aikana huhtikuun 553 ärräpäästä syyskuun 1067 alatyyli-ilmaisuun.

Voi perse :( Haluan uskoa, että nämä käyrät kääntyvät alaspäin. Ja joku jaksaa halata pahimpia kusipäitä niin pitkään, että he lopettavat verkkokeskustelujen tuhoamisen ja ilmapiirin kireyttämisen.

Kiroilu sinänsä on jees. Isäm maa.

Pahanmielenosoitus – Tutkielma vihakirjoitusten väitetystä lisääntymisestä