Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

VR tulee, mutta miten estetään kutittaminen?

Blogit Hupparihörhö 12.8.2015 13:51
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Yksi kuumimmista startup-aloista tällä hetkellä on virtuaalitodellisuus.

Suomalainen Mindfield Games on rakentanut pitkään ja hartaasti Pollen-seikkailupeliään ja lupaa PC-version valmistuvan vielä tänä vuonna. Ainakin demot ovat kuulemma hienoja.

Myös Nokia on VR-päissään. Heinäkuun lopussa entinen kännykkäjätti julkaisi Ozo-kameran, ammattilaisille suunnatun kuvausvempeleen, joka tekee VR-filmaamisesta helppoa.

Selvä. Virtuaalitodellisuus on tulossa ihan kohta. Ei aikaakaan, kun on aivan normaalia vetää virtuaalilasit silmille ja sanoa ”see you later” ympäröivälle todellisuudelle.

On siinä pari mutkaa toki matkassa. TiVin bloggaaja OP Komonen pohti pornon katselemista lentokoneessa ja sai lukijansa tuntemaan epämiellyttäviä väristyksiä.

”Kypärämallinen laite mahdollistaa myös aikuisviihteestä salaa nauttimisen julkisilla paikoilla, kuten vaikkapa puistonpenkillä tai lentokoneessa. Haluaisitko sinä viettää 12 tuntia kylki kyljessä mielellistä masturbaatiota harjoittavan ihmisen kanssa?”

Kyllä. On siinä sekin. Mutta on vielä kauheampi skenaario, joka saattaa estää VR-laitteiden yleistymisen. Nimittäin kutitusmahdollisuus.

Mieti nyt: jos kaverisi on samassa huoneessa kanssasi aistit tukittuna syventyneenä toiseen todellisuuteen, mitä tulee mieleen? No kutittaminen!

En minä ainakaan uskaltaisi laittaa laseja silmille ja kuulokkeita korvilleni, jos vieressäni olisi joku pöljistä ystävistäni. Siksipä taas uusi idea startupille: Yksityisyyskuplat. Vähän kuin Eero Aarnion suunnittelemat Pallotuolit, mutta täyspallot, jotka saa lukkoon. Toimisivat kutitussuojina.

Tilaisin heti.