Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Viskifarssi saastutti sosiaalisen median

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 13.10.2014 14:26
Viikonloppu oli masentavaa aikaa sosiaalisessa mediassa. Kaikki #byroslavia-hastägiä viljelevät sopulit toitottivat statuksissaan viski-sanaa, koska Helsingin Sanomat kertoi Aluehallintoviraston kieltäneen viski-sanan yksityisissä blogeissa. Sananvapauttamme ja erityisesti vapauttamme ryypätä mitä h...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

En ihan tarkkaan muista, kumpi somekohu tuomittiin nopeammin, tämä viski vai pillimehu. Voisi järjestää vedonlyönnin kohun kestosta seuraavien kohdalla.

Jos oikein ymmärsin niin kritiikki taisi kohdistua lähinnä siihen, että meillä on todella virkamiehiä, joilla on aikaa mietiskellä tällaisia asioita. Ja nyt sitten AVI muka korostaa että kyse oli vain siitä, että tapahtuman nimessä ei saa olla sanaa ’viski’. Siis viskitapahtumassa ei saa olla sanaa ’viski’.

Minusta on täysin käsittämätöntä, että joku viranomaistaho näinkin pontevasti asiaan puuttuu semminkin kun ei meillä ole mitään nimenomaista säännöstä että juuri näin pitäisi toimia.

Vähän sama kuin kuukausi sitten kun kiellettiin Ruohonjuurelta pesuaineiden myynti ihmisten omiin asioihin, koska joku EU-asetus muka kieltää. Saksassa ei EU kiellä, mutta jostain syystä Suomessa kieltää.

Jonnekin on pahasti hukkunut maalaisjärki.

Sain viestiä Sosiaali ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuomiselta – mikä on jo sinänsä mahtavaa – ja tässä pieni korjaus:
” Suomen laki on kuitenkin voimassa vain Suomessa, ei esimerkiksi Skotlannissa. Suomen tasavallalla ei yksinkertaisesti ole ”alueellista toimivaltaa” sanoa skotlantilaiselle tislaamolle, mitä heillä saa olla ja mitä ei internetissä. Tätä ei yleensä kirjoiteta mihinkään lakiin, koska se on itsestään selvää. Valvira ei siis voi mennä Skotlantiin sulkemaan a) nettisivuja tai b) suomalaisten pääsyä sivuille.
Suomen viranomaiset eivät myöskään lähettele mihinkään vaatimuksia tällaisista suluista.”