Virtuaalibileet! Näin järkkäät kemut Facebookissa

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Olin eilen syntymäpäiväjuhlissa. Bileisiin osallistui satakunta ihmistä, oli esityksiä, pöljäilyä ja kaikkea mitä nyt hyviin kemuihin kuuluu. Juhlat järjestettiin Facebookissa, eli ei hätää, vaikka Facebook varoittelikin automaatti-ilmoituksella kokoontumisen vaaroista.

Homma meni näin: Bileiden isäntä ja emäntä perustivat tapahtuman ja kutsuivat ylläpitäjiksi kaikki, jotka halusivat esiintyä. Vain ylläpitäjien on nimittäin mahdollista tehdä livelähetyksiä tapahtumien seinillä.

Meno oli kuin festareilla

Kun tapahtuma alkoi, meno oli kuin festareilla: porukka tutustui toisiinsa, tapahtuman seinälle lähetettiin kuvia hassuista vaatteista (käynnissä oli asukisa, kuinkas muutenkaan) ja koko ajan joku esiintyi. Parhaimmillaan yksittäistä livelähetystä katsoi melkein sata tyyppiä.

Ehkä parasta koko juhlissa oli, ettei Facebookin tapahtumaosiota ole optioitu virtuaalibileiden järjestämiseen. Livelähetykset ilmestyivät sinne tänne seinälle, niitä piti etsiä kuin Flow-festivaalien kaaoksessa, välillä törmäten tuttuihin tai muuhun mielenkiintoiseen ja kun vihdoin pääsi paikalle, oli menettänyt pitkän pätkän esityksestä. No, verrattuna festareihin, esitykset jäivät heti talteen ja ne sai nauttia omassa tahdissaan.