Veijarit löysivät startupit

Startup-maailma on mahtava puuhamaa veijareille. Riittävällä oveluudella voi kääriä nopeat massit.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Aika kauan tämä touhu puhtaana pysyikin.

Suomalaiselle startup-maailmalle on ollut ominaista lähes lapsenomainen usko unelmiin ja kanssayrittäjien puhtaisiin motiiveihin.

Sijoittajatkin ovat ymmärtäneet, että oveluuksia tulee välttää ja kaikki panokset pitää laittaa startupien tukemiseen. Onhan startup-yrittäminen mahdottoman vaikeaa, kun suurin osa firmoista ajaa päin seinää vaikka kuinka yrittää tehdä kaikkensa.

Nyt liikemiehet ja veijarit ovat löytäneet viriilin kasvuyritysmaailman. Vai miltä kuulostaa kymmeniä kavereitaan ja läheisiään huiputtaneen hahmon ilmestyminen startup-skeneen tai kaikki sillat takanaan polttaneen liikemiehen muuttuminen enkelisijoittajaksi? Tai se, että enkelisijoitustapahtumaan kutsutaan puhujaksi etsintäkuulutettu MV-lehden perustaja? Entäpä viritykset, joissa taviksia huokutellaan sijoittamaan startupeihin?

Startup-maailma on mahtava puuhamaa veijareille. Riskit ovat suuria, sijoitukset hankitaan uskomattomilla tarinoilla, eikä kukaan tiedä, mistä se seuraava jättipotti löytyy. Riittävällä oveluudella voi kääriä nopeat massit.