Vegaanien sikavideo

Suomalainen kasvihuoneviljely on maapallon raiskaamista. Kurkuntuotanto pakkasilla pitää lopettaa.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Oikeutta eläimille -yhdistyksen ja muiden aktivistien salaa kuvatut videot sikatiloilta ja teurastamoilta ovat saaneet monet ystävistäni lopettamaan lihansyönnin.

Eilen Ylen sivuilla julkaistiin juttu suomalaisesta kurkuntuotannosta. Päätin lopettaa kotimaisen kurkun ostamisen siihen paikkaan.

Suomalaisessa kasvihuoneviljelyssä ei ole mitään järkeä talvipakkasilla. Se on maapallon raiskaamista, täyttä välinpitämättömyyttä ja kotimaisuuden erinomaisuusharhalle rakennettua ahneutta.

Vaikka Ylen Kuopion toimittaja Anu Pöntinen ei sitä tajunnut hehkutellessaan kasvihuoneen trooppista lämpötilaa 30 asteen pakkasessa, sähkönkulutusta joka ylittää vuorokaudessa omakotitalon vuosikulutuksen tai kymmenien tuhansien vesilitrojen lorottelua, tuli hän tehneeksi artikkelin, joka paljasti karun totuuden suomalaisesta kasvintuotannosta. Tällä kertaa kärsijöinä eivät olleet possut vaan koko planeetta.

Kaikkein hirvittävin yksityiskohta löytyi artikkelin keskivaiheilta: ”Kasvihuoneen ulkopuolella on isoja aerosolipurkkeja. Niillä huoneen hiilidioksidipitoisuus nostetaan noin kolminkertaiseksi normaaliin huoneilmaan verrattuna. Se edistää kasvien fotosynteesia, ja mahdollistaa huippusatojen tuotannon.”