Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Vain juntti väittää, ettei jalkapallossa satu

Blogit Hupparihörhö 17.6.2018 15:06
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Jalkapallokesän ankein läppä on haukkua jalkapalloilijoita "neideiksi", jotka vain filmaavat ja tekevät pikku kolhuistaan suuren numeron.

Aluksikin "neidiksi" väittäminen on varmin tapa kertoa olevansa nolo juntti, joka liittää heikkouden, turhasta valittamisen ja teeskentelyn naissukupuoleen. Mutta ei siitä sen enempää, termipoliiseja on tämän päivän netti väärällään, enkä halua siihen taisteluun tämän enempää sotkeutua.

THL:n tutkimuksen mukaan jalkapallossa sattuu eniten tapaturmia joukkueurheilulajeista ja jos vammojen määrä suhteutetaan harrastuksessa käytettyyn aikaan jalkapallo on vaarallisempaa kuin jääkiekko ja ainoastaan salibandy aiheuttaa enemmän tapaturmia kuin futis.

Katsokaa nyt MM-kisojen hidastuksia: Kaksi lähes satakiloista ihmistä juoksee täyttä vauhtia, hyppää parin metrin korkeuteen ja laskeutuu kovalle nurmelle epämääräiseksi kasaksi toistensa päälle. Moisen päätteeksi peruskovis joutuisi teholle tai ruumishuoneelle, mutta nämä kipua sietävät sankarit jatkavat peliä pikku kieriskelyn jälkeen.