Vain juntti väittää, ettei jalkapallossa satu

Jalkapallokesän ankein läppä on haukkua jalkapalloilijoita "neideiksi", jotka vain filmaavat ja tekevät pikku kolhuistaan suuren numeron.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Jalkapallokesän ankein läppä on haukkua jalkapalloilijoita ”neideiksi”, jotka vain filmaavat ja tekevät pikku kolhuistaan suuren numeron.

Aluksikin ”neidiksi” väittäminen on varmin tapa kertoa olevansa nolo juntti, joka liittää heikkouden, turhasta valittamisen ja teeskentelyn naissukupuoleen. Mutta ei siitä sen enempää, termipoliiseja on tämän päivän netti väärällään, enkä halua siihen taisteluun tämän enempää sotkeutua.

THL:n tutkimuksen mukaan jalkapallossa sattuu eniten tapaturmia joukkueurheilulajeista ja jos vammojen määrä suhteutetaan harrastuksessa käytettyyn aikaan jalkapallo on vaarallisempaa kuin jääkiekko ja ainoastaan salibandy aiheuttaa enemmän tapaturmia kuin futis.

Katsokaa nyt MM-kisojen hidastuksia: Kaksi lähes satakiloista ihmistä juoksee täyttä vauhtia, hyppää parin metrin korkeuteen ja laskeutuu kovalle nurmelle epämääräiseksi kasaksi toistensa päälle. Moisen päätteeksi peruskovis joutuisi teholle tai ruumishuoneelle, mutta nämä kipua sietävät sankarit jatkavat peliä pikku kieriskelyn jälkeen.

Tottakai jalkapallossa filmataan. Eihän sitä voi kukaan kieltää. Mutta joskus se kaatuminen voi olla omien nilkkojen suojelemista, keino ottaa edes pieni hengähdystauko tai ovelaa, lajiin kuuluvaa psykologista peliä. Kohtuudessa pysyvät sukellukset kuuluvat jalkapalloon, sillä mistäpä muusta me fanit voisimme kouhkata keskenämme raivostunutta leikkien.