Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Vain hölmö leikkii jenkkiä

Blogit Hupparihörhö 13.7.2017 10:45
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Nousukausi on totta. Sen huomaa Facebookissa, kun kaverit ovat muuttuneet kansainvälisiksi.

Muutaman vuoden välein teknologia-alalla toimivat suomalaiset alkavat puhua internetissä englantia keskenään. Edellisen kerran ilmiö pisti silmään vuoden 2010 jälkeen, kun startup-huuma alkoi nousta. Piilaaksossa pistäytyminen teki poroista kalifornialaisia ja Facebook ja Twitter täyttyivät pinnallisista länsirannikkoläpistä ja ulkoa opetelluista muotimurjaisuista. Olihan tärkeää, että ne kaksi kaveripyynnön hyväksynyttä jenkkisijoittajaa näkivät, kuinka suomalainenkin voi olla inessä skenessä ja cool.

Taantuma sai meidät hetkeksi nöyrtymään. Jenkkiläppää netissä heittäviä pidettiin säälittävinä tai ainakin leuhkoina pelleinä.

Nyt taas mennään. Yrittäjä "ottaa kantaa" teknotrendiin englanniksi, toinen suomalainen vastaa samalla kielellä ja kohta jo kasassa on kymmenien kommenttien ketju, jossa vierasta kieltä mongertavat ugrit esittävät itseään viisaampaa ja amerikkalaisempaa. Se oikea jenkki, jonka joku tuntee, ilmaisee hyväksyntänsä korkeintaan likettämällä.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu