Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Uusi lomaosakekupla?

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 25.6.2014 15:24
Vanha hokema on, että talouden kupla on puhkeamassa, kun taksikuskit jakavat sijoitusneuvoja. Väittämällä tarkoitetaan sitä, että kun tavalliset ihmiset alkavat työntää rahojaan ylikuumiin yhtiöihin ja kaikista meistä tulee pikarikastumista havittelevia sijoittajia, romahdus on oven takana. Startup-...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Tässä keskustelussa on tärkeää pitää sijoitusneuvontatoiminta (pankkiiriliiketoiminta) ja joukkorahoitus erillään. Osakepohjainen joukkorahoitus puhtaassa muodossaan on passiivinen alusta, jossa sijoittajat ja yritykset kohtaavat. Mikäli puhelinmyyntiä harjoitetaan, on näkemyksemme mukaan kyseessä sijoitusneuvonta, joka on Finanssivalvonnan luvan varaista toimintaa.

Invesdor on Pohjoismaiden johtava joukkorahoituspalvelu, joka ei soittele tai myy kohdeyritysten osakkeita. Alustamme on työkalu yrittäjille rahoituksen hakua varten. Invesdor tarjoaa standardoidun ja automatisoidun prosessin perinteiseen kasvuyritysrahoitukseen. Rahoituksen puutehan on monien mittarien perusteella suurin este kasvun luomiseen.