Unohda pelkät bitit ja palaa juurillesi

Seuraava startup-maailman supertrendi liittyy kiimantarkkailuun.

Profiilikuva
Blogit Hupparihörhö
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Jos et ole vielä kuullut, pelkkien bittien kanssa puuhaaminen on todella out. Tämän päivän kovimmat startup-devaajat ja tuotenerot tekevät töitä atomien kanssa. Kovia sanoja ovat esimerkiksi Internet of Things eli koneiden internet, kaikenlaiset pikku gadgetit, kuten vaikkapa Tagsu, suomalaisen ohjelmistofirma Rakettitieteen läpästä lähtenyt kaulaan ripustettava digitaalinen pieni tekstinäyttö, josta on  kirjoitettu monissa maailman teknologiajulkaisuissa viime viikkoina.

Mutta jos haluat olla todella edelläkävijä – ja kukapa ei haluaisi – startupisi toimialan tulee olla mahdollisimman kaukana peliteollisuudesta tai kuluttajainternetistä. Aktiivisuusrannekkeista ja muusta health-sälästä puhumattakaan.

Miltäs tämä kuulostaa: ”Ohjelmisto on suunniteltu erityisesti kiimantarkkailuun ja hedelmällisyyden parantamiseen. Lukuisat ominaisuudet helpottavat päivittäistä tietojen käsittelyä ja keruuta…” Kiimaa! Juuri sitä tarvitaan ja sitä tulee tarkkailla.

Maaseudun startupit! Siellä on se sininen meri – tai itseasiassa pelto – jonne kaivataan kaikenlaista uutta ja kivaa.

Viime viikolla sain sähköpostia kiuruveteläiseltä Jussi Auviselta, joka kirjoitti: ”Suomen kilpailukyvystä puhuttaessa alueellisuus on mielestäni erittäin tärkeää, ja jos haluamme säilyttää tuottavan maaseudun, tarvitsee meidän olla maataloudessa yksinkertaisesti parempia kuin muiden.”