Työttömällä ei saa olla kivaa

Profiilikuva
Blogit Hupparihörhö
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

”Ne työvoimahallinnon ohjaajat, patistajat, ni hehän on siellä sitä varten myös, että siellä ei ihan niin kivaa olisi. Tavallaan heidän tehtävänsä on pitää huoli siitä, että se ei ole sillä tavalla lokosaa, että siinä sais olla ihan rauhassa”, totesi Kokoomuksen kansanedustaja, taloustieteilijä Juhana Vartiainen Huomenta Suomessa työttömistä ja heidän kaitsijoistaan.

Really? Työvoimahallinnossa on virkana patistaja? Työttömällä ei saa olla kivaa? Onko ”lokosuuden” vähentäminen Vartiaisen mielestä ratkaisu työttömyystilanteeseen kansantaloudessamme?

Kirjailija Ossi Nymanin työttömyyslausuntojen triggeröimä Vartiainen oli huolissaan, että jos vaaralliset ajatukset vapaaehtoisesta ja ideologisesta työttömyydestä leviävät, saattaa syntyä tulonsiirroilla elävä ryhmä, ”joka ajan mittaan alkaa äänestää natseja”.

Natseja? Onko Ossi Nyman Vartiaisen mielestä natsi? Onko ”lokosuus” portti natsismiin?

On surullista nähdä viisas mies televisiossa puhumassa arvomaailmastaan noin paljaasti. Kun hyvin tienaava Vartiainen vaatii lisää keppiä ja patistusta muutamilla satasilla eläville työttömille, alkaa monia meistä aika isosti harmittaa.