Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Tylsän johtajan myytti

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 16.10.2015 14:43
Suomalainen johtaja ei naura. Ainakaan itselleen. Ai miksi? No, koska bisnes ei ole mikään vitsi. Eikä elämä. Tuppisuiden maassa huippujohtaja on uskottava ainoastaan jos hän on tylsä. Kuten Jorma Ollila tai Matti Alahuhta. Kyllä. Vaikka olen tällainen nulikka, sanoin ääneen nimet Jorma Ollila ja Ma...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Hyvä kirjoitus, kiitos. Valittaminen huonoista johtajista on toki perinteinen tyyli sen sijaan että olisit nostanut hyvät ensin esille ja antanut esimerkit pönöttävistä huonoista. Innostavia, isoa tulosta tekeviä tai tehneitä ei tosin taida Suomessa olla. Pienemmistä voisi nostaa toiseksi Jounin kyläkaupan Sampo Kaulanen joka ei ole tylsä, on aito ja tähtää avoimesti omalla riskillä Keskisen Vesan kyläkauppaa suuremmaksi. Joka tapauksessa, hyviä pointteja ja propsit henkilökohtaisesta riskinotosta. Anekdoottina Roosa Meriläinen oli oman kertomansa mukaan kerran keskeyttänyt Paavo ’Mooses’ Lipposen pitkästyttävän illallispuheen ja kerännyt erittäin hämmentyneet katseet siitä miten kukaan julkeaa tehdä niin.

Hyppönen on mielenkiintoinen esimerkki myös hallitun riskinoton mielessä. Hyppösen kasvoittama F-Securen privacy-kampanja David Hasselhoffeineen ei tainut kaupallisesti lyödä leiville mutta ainakin riski uskallettiin ottaa koska Snowdenin myötä Hyppönen näki tilaisuuden. Oli rehti ja aito arvostellessaan valtioita valvonnan takana. Kansalaiset ei kiinnostunut busineksen kannalta kannattavassa mittakaavassa, mutta tulipahan kokeiltua ja F-Securen pilvipalvelu Younited myytyä Amerikkaan jotta pääse keskittymään ydinliiketoimintaan. Hallittua riskinottoa innostuneiden johtajien kasvoilla olisi hyvä nähdä enemmän.