Tuntematon: Motivaatio

Tosi mälsää, että Tuntemattomassa sotilaassa Suomi aina häviää. Onko meillä varaa moiseen ankeutukseen?

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Olisi kuulkaa sellainen idea, että kun Suomi täyttää sata, niin voitaisiin muistella sotaa. Palkattaisiin kaikki Suomen eturivin nelikymppiset miesnäyttelijät esittämään sotaretkelle pakotettuja myöhäisteinejä ja vitsailu olisi kielletty.

Kun Tuntemattoman näyttelijävalinnat – miksi Aku Hirviniemi ei päässyt Rokan rooliin? – julkistettiin, moni kritisoi taas uuden version tekemistä sotaklassikosta. Olivat oikeassa. Onhan se ihan tyhmää. Kaikkihan tietää, mitä siinä leffassa käy.

Elämme kireitä aikoja. Kansallisvaltioiden idea on romahtamassa, eikä tässä auta eilen A2-illassa päätetty suosi suomalaista- politiikkakaan.Vakavat ukot telkkarissa hokevat, kuinka isänmaamme on menossa konkkaan, jos heikot eivät luovu päivän toisesta lämpimästä ateriastaan kilpailukyvyn vuoksi.

Tarvitaan boostia! Tarvitaan hyvää fiilistä! Tarvitaan aitoamerikkalaista TED-henkeä, jossa jokainen ymmärtää, että kaikki on ihan jokaiselle mahdollista. Jos vain tsemppaa, uskoo itseensä ja haluaa voittaa.

Siksi uuden Tuntemattoman käsikirjoitusta pitää muuttaa. On todella tyhmää ja masentavaa, että jokaisena itsenäisyyspäivänä joudumme todistamaan telkkarin ääressä, kuinka Suomi HÄVIÄÄ. C’moon!