Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Touko Aalto on rasisti

Blogit Hupparihörhö 21.6.2017 14:23
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Viime viikonvaihteessa Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto lupasi pitää keskusteluyhteyden auki kaikkiin poliittisiin tahoihin. Aalto kertoi olevansa valmis juttelemaan jopa Halla-Ahon johtamien persunjämien kanssa, joita on perusteltua väittää rasisteiksi tai siis siistimmin sanoen maahanmuuttokriittisiksi.

Se oli virhe. Hyi!

Tämän takia Touko Aalto on rasisti – jos ajattelee samalla tavalla kuin kasvava joukko sosiaalisessa mediassa vaikuttavia natsinmetsästäjiä, joiden omakuva rakentuu vääränmielisten jahtaamisesta.

Koska rasistien kanssa ei voi keskustella.

Viime päivinä Facebook-virtani on täyttynyt raivokkaista väittelyistä, joissa keskustelun avaaja toteaa, ettei pidä Pekka Haavistoa rasistina. Vaikka Haaviston Vihreiden puoluekokouksessa lehdistölle etukäteen jakamassa puheessa todettiin: "Kun maahanmuuttokeskustelussa on kaksi ääripäätä, on samaan aikaan vaikeaa käydä sitä keskustelua, mitä nyt tarvitsisimme. Turvapaikanhakijoita sympaattisesti katsovilla tulisi olla mahdollista sanoa, että naisiin kohdistuvaan väkivaltaan Suomessa pitää säilyä nollatoleranssi, ja tällaiseen väkivaltaan tai muihin rikoksiin syyllistyneillä kielteinen turvapaikkapäätös on odotettavissa."