Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Touko Aalto on rasisti

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 21.6.2017 14:23
Viime viikonvaihteessa Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto lupasi pitää keskusteluyhteyden auki kaikkiin poliittisiin tahoihin. Aalto kertoi olevansa valmis juttelemaan jopa Halla-Ahon johtamien persunjämien kanssa, joita on perusteltua väittää rasisteiksi tai siis siistimmin sanoen maahanmuut...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Niinno. Mitä tulee rasistien kanssa keskustelemiseen, meillä on olemassa ihan kansainvälistä lainsäädäntöä, joka kieltää järjestäytyneen (uus)natsismin. Jota Suomenkin poliisi voisi käyttää, jos haluaisi. Jos jokin ”mielipide” kyseenalaistaa joidenkin oikeuden elää, yhteiskunta tekee aivan oikein, kun kieltäytyy keskustelemasta sillaisen mielipiteen kanssa. Ja kritisoi niitä, joiden mielestä natsien positio on keskustelun eikä vankilatuomion arvoinen.

Natseilla oli tilaisuutensa tällä vapaalla ideoiden markkinoilla. Seuraukset voi lukea historiankirjoista. Huomattava on, että natseja ei silloinkaan pysäytetty parhaan argumentin periaatteella. Jos olemme niistä ajoista mitään oppineet, niin sen, ettei natseille pidä antaa tilaisuutta puhua julkisesti: ideologia leviää kuin virus, ja ennen kuin huomaammekaan, voimme nauttia parhaista argumenteistamme jonossa kaasukammioon.

Ei kukaan sano, että Aalto, Saisio, Haavisto tai Niinistö olisivat natseja ja että *heidän* kanssaan ei saisi keskustella. Sanoo vain, että he ovat väärässä sanoessaan, että natsien kanssa pitää keskustella.

(Tai jos sanoo, no, hölmöihin muotoiluihin lie oikeus muillakin kuin Haavistolla.)

Kommentti ”Aivan uskomatonta sontaa” alleviivaa vain aloitteen pointtia. Torpataan teksti edes yrittämättä miettiä onko siinä jotain ajattelemisen arvoista.