Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Totuus löytyy uimahallin saunasta?

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 22.10.2015 16:52
En voi mitään sille, että mielestäni markkinatalouden kaikkivoipaisuuteen uskovat libbarit ja rasistit muistuttavat hämmentävän paljon toisiaan. Molemmat kokevat olevansa niin oikeassa, että he voivat vääristellä totuutta. Sekä libbarit että rasistit myös käyttävät lähteitä tarkistamatta ja vaahtoav...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Kun olin itse työttömänä ja masentuneena välttelin työtä. Jotain minulle tarjottiinkin mutta kieltäydyin. En laiskuuttani. En vain kehdannut mennä töihin, kun en uskonut olevani palkkani väärti. Miten itsekkin entinen yrittäjä kehtaisi mennä toiselle huonoksi työntekijäksi aiheuttamaan vain tappiota? Ja minulla oli kuitenkin kokemusta entisistä onnistumisista silti en masentuneena uskonut olevan kympin arvoinen tunnilta.

Kuvitellaan nuorta jolla meni amiksen työharjoittelut vähän poskelleen ja sen jälkeen on saanut parista paikasta potkut koeajalla. Mistä hän saa itseluottamusta siihen, että seuraavasta duunista tulee jotain muuta kuin paha mieli itselle ja työnantajalle?

Monesti ihmiset eivät välttele niinkään töitä vaan epäonnistumista.

Eikö tuo ole hyvin tavallinen ilmiö että yksittäisestä tapauksesta ihmiset mielessään muodostavat säännön, joka koskee joukkoja.

Jokainen on varmaan joskus törmännyt tarinaan siitä, kun Senjasen vaari eli 95 vuotiaaksi vaikka poltti joka päivä kaksi askia punaista norttia -> tupakointi ei ole vaarallista. Ja vastaaviin. Eihän tuossa Joukonkaan jutussa ole mistään muusta kyse. Ja olen havainnut että samaan yleistysongelmaan törmää Kuuselakin silloin tällöin varsinkin persujen kanssa:)

@Marko, hyvä pointti:)

Kaikki ns viisaatkin ohjastajat suhtautuvat aina maailmaan niinkuin se toimisi 100 % rationaalisesti ja vielä oman mielen mukaan, ja jos näin ei käy niin
paikalle tarvitaan älämölöä:)