Totuus löytyy uimahallin saunasta?

Kun taloustoimittaja ja yrittäjä Jouko Marttila haukkui työttömiä laiskoiksi saunapuheiden perusteella, hän toimi kuin persujen Tynkkynen. Tyhmästi.

Profiilikuva
Blogit Hupparihörhö
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

En voi mitään sille, että mielestäni markkinatalouden kaikkivoipaisuuteen uskovat libbarit ja rasistit muistuttavat hämmentävän paljon toisiaan. Molemmat kokevat olevansa niin oikeassa, että he voivat vääristellä totuutta.

Sekä libbarit että rasistit myös käyttävät lähteitä tarkistamatta ja vaahtoavat kovin sanoin asioista, joita eivät ole henkilökohtaisesti kohdanneet.

Kun kokenut taloustoimittaja ja viestintäyrittäjä Jouko Marttila kirjoitti eilen työttömistä ja haukkui heitä työnkarttajiksi, piti oikein tarkistaa, onko Marttilan Talouden Tulkki -blogi kaapattu. Ei ollut.

Marttila aloitti kirjoituksensa toteamalla, että yhä useampi työtön on aivan omasta syystään ilman hommia. Ja perusteli väitteensä uimahallin saunassa kuulemallaan keskustelulla, jossa ”nuorehko hyvävoimaisen näköinen mieshenkilö” oli kironnut pomoaan ja suunnitellut irtisanoutumista, koska yhteiskunnan tuet tarjoaisivat ”lähes saman toimeentulon kuin työssäkäynti”.

Nakuna suoritetussa salakuuntelussa oli myös selvinnyt, että tämän yhteiskuntapetturin kaveri oli myös huijannut yhteiskuntaa tekemällä pätkätöitä.