Toimistohiiret fantasioivat kidutuksesta

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Aina toisinaan sitä luulee elävänsä sivistysvaltiossa. Kunnes taas kerran huomaa Facebook-kavereidensa jakaneen lynkkauslinkkejä, joissa kerrotaan tarkat tiedot seksuaalirikollisista.

”Pikkulapsien Raakalaismaiset Hyväksikäyttäjät Nyt Tietoineen ja Kuvineen Julki!! Tiedot ja kuvat on tupla tarkistettu naapureilta ja tutuilta joten kenenkään kukkahatun on turha nostaa karvoja pystyyn….” huusi sosiaalinen media tänä aamuna.

”Mitä vittua??!!”-lehdeksi itseään kutsuvat matalaotsainen verkkojulkaisu julkaisi tällä viikolla Pirkanmaalla tuomittujen seksuaalirikollisten valokuvat ja henkilötiedot. Oli vaikea keksiä muuta pointtia artikkeliin kuin lynkkaukseen yllyttäminen. En suosittele jutun googlaamista, enkä tietenkään linkkaa sitä tähän.

Suhtautumisemme pedofiileihin ja seksuaalirikollisiin on paljastavaa. Teot ovat inhottavimpia rikoksia mitä moni voi kuvitella, ja sosiaalisen median kommentit paljastavat, kuinka moni meistä on valmis lynkkaamaan, kun saa siihen luvan.

”Jos vain pääsisin samaan huoneeseen tekijöiden ja hitsipillin kanssa, niin…” aloittaa moni tavallista porvarielämää lusiva kidutusfantasiansa kuvailun sosiaalisen median kommenttiketjuissa. Kaikki pyöreäposkiset toimistohiiret myös tuntuvat tietävän, kuinka vankiloissa seksuaalirikollisia hakataan ja rangaistaan, koska he ovat pohjasakkaa.