Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Tietoturva – tuottavuuden estämisbisnes

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 8.6.2015 10:29
ATK-osastoilla on liikaa valtaa. IT-väki hallitsee ihmisiä pelolla, ja tehokkain pelote on vedota tietoturvaan. Suurissa yrityksissä on hankala vaihtaa toimenkuvaa. Saattaa mennä nimittäin viikko, että pääsee tekemään töitään, koska tietojärjestelmän käyttämiseen vaadittavan luvat seisovat nörttiarm...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Kukahan saisi it-väen hallintaan. Minulla on kaksi viimeaikaista kokemusta siitä, että kun järjestelmä uusitaan, siitä tuleen entistä hankalampi käyttää, tai toisessa tapauksessa lähes käyttökelvoton. Mitä muita tuotteita uudistetaan huonommiksi?

Noinhan se helposti menee, kun ”tietoturva” liimataan jälkikäteen muun toiminnallisuuden päälle.

Täydellisessä maailmassa tietoturva pikemmin parantaisi tuottavuutta, kun se ymmärrettäisiin muunakin kuin luottamuksellisuudesta huolehtimisena. Esimerkiksi se, että tieto on oikea-aikaisesti sitä tarvitsevan (ja siihen oikeutetun) käyttäjän saatavissa on yhtälailla tietoturvaa.

Ehkäpä it-osastonkin tietoturvaosaaminen joskus paranee ;)

Abloy-lukkokin hankaloittaa elämää, ja hyvä tilaisuus voi mennä täysin pilalle jos lukitsee itsensä ulos juuri kun vieraat ovat saapumassa.

Tietoturvassa, niin kuin muuallakin, pitää päättää mitä uhkia vastaan kannattaa suojautua, ja tehdä sitten oikeat toimenpiteet. Taskulamppu auttaa sähkökatkon aikana ja sammutuspeite tulipalon uhatessa. Jos kaikkea suojellaan kaikelta, saadaan vespa apupyörillä, harley-davidsonin hinnalla.