Terkkuja vuoteen 3014

Kuten monet startup-tyypeistä, olen tulevaisuusoptimismi. Uskon että maailmasta paranee. Vuonna 3014 meno on ihan eri. Mitä terveisiä lähettäisit sinne?

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Olen haaveillut, että minut syväjäädytettäisiin tuhanneksi vuodeksi. Ei, en etsi kuolemattomuutta. En halua, että elimistöni pysäytetään, jotta voin herätä aikana, jolloin elämme ikuisesti. Olen vain hysteerisen kiinnostunut keksinnöistä, tulevaisuusaddikti. Asenteeni yhdistää monia meitä startup-tyyppejä.

Olen tajuttoman innoissani tavoista, joilla ihmiskunta edistyy. Päivittäiset oivallukset ja yleinen ihmisrodun nerokkuus tekevät minusta optimismin. Uskon, että maailmasta tulee joka hetki parempi.

Olen nyt 42-vuotias ja olen elinaikanani saanut todistaa muun muassa internet-vallankumouksen, lankapuhelimien muuttumisen kännyköiksi, monta poliittisen maailmanjärjestyksen mullistusta, voittoja luonnonsuojelussa ja jopa nuorisokulttuurin leviämisen keski-ikäisten keskuuteen (jep, olin viikonloppuna Flowssa).

Haaveilen siis hyppääväni vuoteen 3014. Olisi mahtavaa fiilistellä hologrammeja, teleportaamista, avaruusmatkailua, uusia viihteen muotoja sekä niitä lukemattomia asioita, joista en ole edes osannut haaveilla.

Mutta sitten hätkähdän ja tajuan, että jäädytyksessä menettäisin kaikki läheiseni. En näkisi edes poikieni kasvavan. Liian kova hinta keksintöjen mehustelusta. Pakko tarttua hetkeen.