Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Tavikset, nuo natseille persot typerykset

Blogit Hupparihörhö 13.3.2018 20:06
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Huolimatta maailman parhaasta koulutustasosta suomalaiset ovat vaarassa. Siinä ei paljon PISA-tulokset auta, jos Teuvo Hakkarainen pääsee hypnotisoimaan perusjunttia telkkarin kautta.

Näin moni oikeamielinen tuntuu tällä hetkellä ajattelevan.

 

Eilen eräs tunnettu koomikko kritisoi yksityisessä Facebook-statuksessaan Maria Veitolan Yökylässä-ohjelmaa ”ahdasmielisyyden normalisoimisesta”. Maria Veitola oli ohjelmansa tiimoilta käynyt kylässä Teuvo Hakkaraisella, Laura Huhtasaarella ja Päivi Räsäsellä. Jotka siis kaikki ovat pahoja ihmisiä.

Päivitystä seuranneessa keskustelussa paljastui, kuinka pahasti näitä persuja, kristittyjä ja konservatiiveja vihataan. Väärin ajattelevia Hakkaraista, Huhtasaarta ja Räsästä diagnosoitiin esimerkiksi narsisteiksi, ”joiden elämällä ei ole mitään muuta päämäärää kuin oma hyöty ja jotka saavat nautintoa vain inhimillisestä kärsimyksestä”. Myös varsinkin Teuvo Hakkaraisen ihmisarvo kyseenalaistettiin.

 

Nyt tulee uutinen: Mitä todennäköisimmin jokainen näistä poliitikoista tavoittelee parempaa maailmaa ja Suomea. Heidän moraalinsa on minunkin mielestäni syvältä ja tuntuu pahalta, että päättäjistämme löytyy ihmisiä, jotka humalassa käyvät käsiksi naisiin, levittävät harhaluuloja pakolaisista tai vastustavat homoliittoja. Mutta he uskovat ajamiinsa asioihin.

Vaikka en jaa kolmikon arvomaailmaa, en halua, että heidät suljetaan pois telkkarista. En toivo myöskään, että joka kerta kun Hakkarainen, Huhtasaari tai Räsänen pääsee ruutuun, heitä tenttaa toimittaja, jonka tärkein tehtävä on kertoa katsojille ja haastateltavilleen, että nämä aikuiset ihmiset ovat väärässä, tyhmiä ja ajatuksiltaan vaarallisia. Ihmisillä on oikeus tutustua vaikutusvaltaisiin ihmisiin ja muodostaa heistä omat mielipiteensä.

 

Kuinka ylimielistä onkaan uskoa, että tavalliset tv:tä katsovat suomalaiset ovat naiiveja, natseille persoja juntteja, jotka laittavat käden tanaan ja jahtaavat homoja heti, kun väärämielinen vaikuttaja pääsee ääneen.

Sensuuri on aina perustellut itsensä, että kansa on liian tyhmää vapaalle puheelle. Että väärät ajatukset leviävät, jos omaa itseä tyhmemmät kuulevat niistä.

En halua kuulostaa dramaattiselta, mutta elämme vaarallisia aikoja. Kun normalisointivaaran varjolla vaaditaan rajoituksia ilmaisunvapauteen, moni suuttuu. Kansalaiset eivät halua, että ylimieliset journalistit ja muut julkkikset pitävät heitä juntteina.

 

Ja kuka edes haluaisi jotain hesalaista valopäätä kotiinsa nihkeilemään?

”Mainitunkaltaisen kritiikin nimittäminen sensuuriksi, tai sen yritykseksi, on kyllä kieltämättä suoraan nasse-rassejen sanakirjasta”, totesi eräskin kaverini ketjussa. No niinpä. Olemme umpikujassa.