Tarvitsemme netti-idiootteja

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Somessa taas kuhistaan. Nyt kuwaitilainen kauneusbloggaaja Sondos al-Qatta on suututtanut koko maailman avauduttuaan, kuinka filippiiniläisten palvelijoiden – eli käytännössä orjien – lomavaatimukset ovat kohtuuttomia.

”He ovat saamassa päivän vapaata joka ikinen viikko!”, ihonsa sileäksi maalannut al-Qatta vollaa somepäivityksessään. Miljoonien seuraama nuori nainen ei voi myöskään tajuta, miksi orjien tulisi antaa pitää passinsa itsellään, sillä onhan kyseessä selkeä karkaamisriski. Videon lopussa sometähti kuitenkin pehmentää sanomaansa toteamalla, että keskitytään nyt tärkeämpiin asioihin, nimittäin Botoxiin.

Kuwaiti Blogger Under Fire

This Kuwaiti blogger has come under fire for ranting about a new law allowing domestic workers one day a week off

Julkaissut Middle East Eye Maanantai 23. heinäkuu 2018

Sondos al-Qatta on etuoikeuksiensa tyhmentämä, todennäköisesti keskimääräistä bimbompi arabimimmi, jonka käsitys maailmasta on pinnallinen ja kauhea. Hän ansaitsee päällensä laskeutuneen somevihan, sillä hänen palvelijansa ovat oikeita kokonaisia ihmisiä, joiden ihmisarvo on täsmälleen sama kuin al-Quattalla.

Mutta pitäisikö moiset videot kieltää tai al-Quatta sulkea pois somepalveluista? Missään nimessä ei pitäisi. Vaikka itseäni harmittaa rasistien ilo kohun äärellä, kun videon tulkitaan kertovan arabien julmuudesta tai vedetään joitain muita harhaisia päätelmiä tukemaan omaa agendaa, maailman al-quattojen pitää saada kertoa idiotismistaan isoille yleisöille.