Talven tärkein sarja paljasti suhtautumisemme heikko-osaisiin

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Tämän talven tärkein tv-tapaus on Ylen Logged in -dokumenttisarja. Sarjassa esitellään viisi syvästi syrjäytynyttä nuorta miestä, joiden lähes ainut lohtu ja syy elää löytyy verkkopelien maailmasta. Jokaisella miehistä on rikkonainen perhetausta ja jonkinlainen päihde- tai riippuvuusongelma. Kaikkia heitä on kiusattu koulussa ja joka jannu vetää tupakkaa.

Sarjan ohjaaja Sami Kieksi on päässyt kiusallisen lähelle kohteitaan. Luottamus on syntynyt vuoden seurantajakson ja tutustumisen aikana ja lopputulos on samaan aikaan pakoton ja herkkä mutta myös suunnattoman surullinen ja ahdistava.

Reaktiomme sarjan sankareihin paljastaa, miten suhtaudumme heikko-osaisiin yhteiskunnassa

Nyt sarja on ulkona ja reaktiomme sarjan sankareihin Joniin, Patrikiin, Aaroniin, Juhoon ja Henriin paljastaa, miten suhtaudumme heikko-osaisiin yhteiskunnassa ja onko empatialle tilaa.

Ei hyvältä näytä. Kun Yle julkaisi sarjan trailerin Facebookissa, suurin osa kommentoijista pilkkasi ja päivitteli, kuinka yhteiskunta hyysää laiskureita. Yleisradio moderoi omaa keskusteluaan, mutta ei voi mitään sille armottomalle löylylle, mitä esimerkiksi tämän videon jakaneiden Facebook-seinillä riittää.