Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Suoratoistopalveluiden verikekkerit

Blogit Hupparihörhö 22.7.2018 12:35
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Mikä meitä vaivaa? Miksi haluamme katsoa raakaa, laadukasta väkivaltaa amerikkalaista suoratoistopalveluista kuten Netflixistä ja HBO:lta? Miksi myös suomalaisissa nordic noir -kopioissa eli taidefiltterin läpi kuvatuissa monotonisesti laahaavissa dekkarisarjoissa metsähaudasta löytyy aina nuoren, kuvankauniin naisen ruumis, jonka mädäntymistä esitellään lähikuvissa?

Aloitin eilen katsomaan HBO:n kehuttua Westworld-sarjaa ja jäin koukkuun heti. Asetelma on mahtava ja herkullinen tällaiselle scifi-fanille, joka miettii työkseen keinoälyä ja kirjoittaa.

Westworld sijoittuu villin lännen -teemaiseen, rikkaille suunnattuun huvipuistoon, jossa androidit eli mekaaniset ihmiset esittävät 1800-luvun lopun asukkaita ja ovat niin aidoksi rakennettuja, ettei heitä voi erottaa pelaajista, eli oikeista ihmisistä, jotka seikkailevat heille luodussa maailmassa. Sarjan juju piilee siinä, että pelaajat voivat tehdä androideille mitä kauheuksia tahansa, mutta androidit eivät voi vahingoittaa ihmisiä. Ja voi veljet, kyllä siellä sikaillaan. Katsoja altistetaan mitää raaimmalle väkivallalle, kidutukselle ja verisimmille lähikuville. Hyviksille käy aina huonosti ja sarjan coolein tyyppi on Ed Harrisin esittämä "Man in Black", veteraanipelaaja, joka on puhdas sadisti.