Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Suomi kuntoon, aktiivimallia laajennettava!

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 30.12.2017 11:13
Kiitos hallitukselle Suomen työttömille suunnitellusta aktiivimallista. Muun muassa Juhana Vartiainen on sanonut, ettei työttömillä saa olla kivaa tai lokoisaa, vaan heitä kiusattava niin kauan, että tajuavat velvollisuutensa elättää itsensä. Millä duunilla tahansa. Jos töitä ei asuinpaikkakunnalla ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Sipilän ajattelussa on paljon samaa kuin J V Snellmanilla suurten nälkävuosien aikaan: ”Huonot vuodet ovat suurelta osin rahvaan omaa syytä”. Sanamuodot ovat tänä päivänä erilaisia, mutta henki on sama. Ja kun työttömät leimataan itse syyllisiksi onnettomuuteensa, heitä voidaan myös rangaista ja nöyryyttää. Heitä voidaan rangaista jopa siitä, että työminitseriö ja TE-keskukset eivät halua tai pysty järjestämään aktivointipalveluja.

Okei. Olemme kaikki tottakai erilaisia ja kovin eri tilanteissa. Mutta Hörhön mielestä 5 päivän omaehtoinen opiskelu 3 kuukaudessa on työttömän kiusaamista. Voisiko Hörhö vähän avata tätä ajatusta? En aidosti ymmärrä miksi.

Jos olisikin vain viiden päivän omaehtoisesta opiskelusta kolmessa kuukaudessa…

Tästä tulee mieleen taannoin otsikoissa olleesta elämäntapa työttömästä joka ei ole aikuisiällä ollut koskaan palkkatyössä.Pitkäaikaistyöttömyys passivoi ihmistä aivan varmasti mutta kyllä enemmistö haluaa työllistyä ja etsii sitä työtä aktiivisesti.

Näitä luetaan juuri nyt