Suljetaan nettilehtien kommenttiosiot

Verkkolehtien kommenttipalstat pitää lopettaa. Koska kaikkien ihmisten mielipide ei ole samanarvoinen.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Verkkolehtien kommentointimahdollisuus pitää lopettaa. Artikkeleiden, juttujen ja kolumnien alta löytyy nykyään pelkkää saastaa.

Kommenttiosioiden alkuperäinen tarkoitus oli tuoda uusia näkökulmia toimittajien juttuihin ja tehdä viestinnästä moniäänistä. 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun virityksissä tämä korkea tavoite toteutuikin. Sitten perustettiin rasistien trollitehdas, möly voitti ja internet sairastui.

En tunne yhtään ihmistä, joka jaksaisi käydä keskustelua esimerkiksi Helsingin Sanomien sivuilla toisten lukijoiden kanssa. Rauhallinen ja asioista oikeasti tietävä ihminen huudetaan kumoon heti, jos hän erehtyy vetoamaan tietoon, tutkimustuloksiin tai vaikkapa empatiaan muita ihmisiä kohtaan. Täällä Suomen Kuvalehdessä möykkä ei ole vielä yltynyt mahdottomaksi, mutta se voimistuisi, jos artikkeleiden maksumuuri kaadettaisiin.

Kaikkien ihmisten mielipide ei ole samanarvoinen. On tyhmiä ja viisaampia ihmisiä. Jokaista humaania tyyppiä vastassa on monta kylmäsydäntä.

Sanon sen nyt suoraan: suurimmalla osalla ihmisistä on huonoja mielipiteitä. Minua ei kiinnosta pätkääkään esimerkiksi trollaavan rasistin tympeät läpät tai ruokauskovaisen nettitietoon pohjaava huuto. En näe mitään syytä keskustella heidän kanssaan.