Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Slush, ethän politikoi

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 14.9.2015 15:40
Voi tätä vastakkainasettelun aikaa. Nyt jopa Slush lähti politikointiin mukaan. Aalto-yliopiston opiskelija-aktivismista lähtenyt startup-buumi on alusta asti edustanut aatemaailmaa, jossa nuoret menestyjät kehittävät yrityksiä, joilla tehdään isoja juttuja ja paljon rahaa. Kilpaillussa startup-sken...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Kiitos tästä puheenvuorosta. Olen hämilläni seurannut tätä slushilaisten talkoovisiointia. Ehkä he kaikki eivät huomaakaan, että tietyt, säädellytkin, peruspalvelut ovat myös heidän turvansa. Esimerkiksi koulukyytejä ei voi kuka tahansa ajaa ja kaupan kassallekin tarvitaan tietyt koulutukset ennen kuin homma hoituu sujuvasti.

En voi käsittää miten Samista on tullut tuollainen kommunisti. Eihän nämä sinunkaan kirjoituksesi sisällä nykyään mitään muuta kuin vasemmistopropagandaa.

Olen aina ollut paitsi yrittämisen myös vähäosaisten puolella. Se on mahdollista.

Hyvä että joku suojelee kun nämä kaikenmuailman opiskelijafasistit hyökkää. Kättä lippaan!

En oikein ymmärrä keneltä se olisi pois jos opiskelijat kävisivät hoitamassa vaikka opettajan duunit perjantaina. Eihän tässä työnantajia vastaan käyty sotaa. Kuulemma.

Kouluun ei nykyään voi vain kävellä sisään ja ruveta sijaistamaan. Alle 18-vuotiaiden kanssa työskentelevien täytyy osoittaa, ettei ole tuomioita esim. alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista. Myöskään koulukyytejä ei voi kuka tahansa hoitaa. Koulu on vastuussa oppilaistaan, joten tiettyjä säädöksiä on pakko olla olemassa.

Uskomatonta, mutta pitää tämäkin näköjään Suomessa tapahtua. Akateemiset opiskelijat menossa rikkureiksi.
On jääneet vielä koulut pahasti kesken yhteiskunnan ja historian osastolla.

Hallituksen esittämissä toimissa itse asiassa leikataan työstä saatavaa rahallista korvausta hyvin vähän. Pääpaino on siinä että lomia on vähemmän ja työtä tehdään enemmän. Sunnuntaikorvauksen pieni nipistäminen ei oikeasti palkansaajan kukkarossa tunnu missään, joten en oikein ymmärrä siitä meuhkaamista.

Iyan kuin Sami olisit sitä mieltä että ei kannata tehdä mitään muutoksia ja jatketaan vaan samaa mallia kuin millä on ongelmiin päädyttykin. Kenen työntekijän etu se voi olla jos kohta ei ole töitä ollenkaan?