Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Sipilä, on se paha

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 8.11.2015 15:48
Kolmen ässän – huomaatteko viitteen, ”SSS”, vähän niinkö ne natsien eliittisotilaat – hallitus on paha. Kolmen hirviön, Sipilän, Soinin ja Stubbin johtama kopla haluaa paitsi myydä Suomen markkinavoimille ja tehdä harmaasta taloudesta ja mammonan jemmaamisesta helppoa, myös tuhota yliopi...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Kyllähän se varmasti otta pataan, kun tuloksia tehdään vaikka väkisin. Siinä voidaan sanoa johtamistapaa vääräksi ja syyttää lehmänkaupoista yms. Pressiklubi oli viimeksi surkuhupaisa, kaikilla oli paniikki,mutta ei oikein voitu arvostella, kun ei ollut kunnollista syytä,nyt pitää vain marmattaa. SDP:n eduskuntaryhmän kannattaa nyt perehtyä maailman menoon ja valmistautua tulevaisuuteen,heidänkin vuoronsa tulee taas, nyt pitää thdä kotiläksyt ja mennä esim johtamisen kurssille.Muutoin käy kuten Jutalle tai Marialle ynnä muille.

Katsoin itsekin viime perjantain Pressiklubin, tosin vasta hallituskriisin lauettua lauantaina.
Minulle jäi ohjelmasta mielikuva, että oltiin enemmänkin epätietoisia, mitä oikein tapahtuu.
Lisäksi mielestäni aiheellisesti kritisoidaan Sipilän johtamistapaa, esim. deadlinet, jotka eivät pidä ja päätöksistä, jotka tehdään kiireellä ilman kunnollista taustatyötä.
Omalta kohdaltani Sipilä on menettänyt rutkasti uskottavuuttaan pääministerinä johtamistapansa vuoksi.
Hyvä puoli edelliseen vaalikauteen on, että saadaan sentään päätöksiä tehtyä. Enää puuttuu, että asiantuntijoiden näkemykset otetaan huomioon.
Jään odottamaan seuraavia tempoiluja mielenkiinnolla.

”Juha: Hyvä puoli edelliseen vaalikauteen on, että saadaan sentään päätöksiä tehtyä. Enää puuttuu, että asiantuntijoiden näkemykset otetaan huomioon.”

Jotakuinkin samaa mieltä. Kummastuttaa kuitenkin ihmisten toteamukset, joissa ollaan tyytyväisiä, että ’jotain sentään tapahtuu’. Vaikea pitää ’jonkin tapahtumista’ hyvänä asiana, jos ne eivät ratkaise käsillä olevia ongelmia. Ts. ei tehdä tiedon valossa ’optimaalisia’ ratkaisuja vaan säädetään asioita mutulla/ideologiselta kantilta/tiettyjä sidosryhmiä suosien. Ei kai ratkaisu ole hyvä, jos sillä ei vastata ongelmaan (esim. säästöt/palvelujen saatavuus), oli liikettä kuinka paljon hyvänsä.

Oma seikkansa on myös jääminen kiinni valehtelusta, tovi sitten esim. nimettöminen asiantuntijoiden kuulemisesta/asioiden perinpohjaisesta selvittämisestä, joista ei kuitenkaan tiedustelujen jälkeen löytynyt viitteitä. Ei liiemmin luottamusta herättävää touhua.

Hyvänä asiana voidaan pitää aiempaa hallitusta lähtökohtaisesti parempaa toimintakykyä. Mutta nim. ’Juhaa’ kompaten, soisi tehtävän päätöksiä asiantuntemuksen pohjalta. Toisaalta demokratiassa sallitaan ideologiset painotukset. Toivottavasti vaan, jos eivät päättäjät niitä itse myönnä, niin asiantuntijat/media purkavat ja selventävät tehtyjen päätösten taustat. Vallan vahtikoirille on jatkuva tarve.

Tottakai vassareita ärsyttää kun itse ovat kunnostautuneet viime vuodet ei-ei-ei -puolueena, josta ei keksitä koskaan mitään muuta kuin että miksi joku muutos ei onnistu, ei-ei-ei. Ei ole ennenkään tehty noin. Ei tule onnistumaan. Jos onnistuu niin fasismia. Ja ainakin rasismia ja syrjintää, jos jollakin alkaa mennä paremmin. Ei käy.

Semmoiset heput eivät tätä maata rakenna. Rakentajan pitää miettiä että miten joku onnistuu. Ja viedä asioita päätökseen. Justiinsa kuten Sipilä tekee.

Reilulle poliitikolle voi antaa anteeksi alkukömmähdyksiä, koska niistä oppii eniten. Sipilän timantti hioituu koko ajan, mutta parasta onkin omata tarvittaessa ja muutenkin kunnon särmää, etteivät nilkit pääse lahkeille kuseksimaan.

Näitä luetaan juuri nyt