Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Sipilä, on se paha

Blogit Hupparihörhö 8.11.2015 15:48
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Kolmen ässän – huomaatteko viitteen, ”SSS”, vähän niinkö ne natsien eliittisotilaat – hallitus on paha. Kolmen hirviön, Sipilän, Soinin ja Stubbin johtama kopla haluaa paitsi myydä Suomen markkinavoimille ja tehdä harmaasta taloudesta ja mammonan jemmaamisesta helppoa, myös tuhota yliopistot ja tappaa vanhukset.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä väännetty sote-ratkaisukin on pelkästään huono. Se on täsmälleen päinvastainen, mitä asiantuntijat suosittelevat ja siinä yhdistyivät kaikki mahdolliset typerät vaihtoehdot.

Vaikka en minäkään rakasta Sipilän hallitusta, meno alkaa muistuttaa Haaviston vaalikampanjan aikaista älymystön alennustilaa, jossa mikä tahansa loanheitto oli monen mielestä hyväksyttävää. Kaiken maailman Tommi Parkkoset hankkivat Iltalehden kirjoituksillaan jakoja ja kunniaa kutsuessaan sote-neuvotteluja ”höpöhöpö-hallituskriisiksi” ja keskustalaisia poliitikkoja ”kuntapäättäjäsetämiehiksi” jotka ”voivat edelleen spedeillä pienissä kunnissa ja ostaa joka vuosi kokouspalkkioillaan uuden Mersun”. Kokoomuslaiset taas luokitellaan pelkiksi veronkiertäjäfirmojen rengeiksi.

Oletko Tommi Parkkonen nyt vähän tyhmä? Vaikka ilmeisesti vihaat keskustalaisia ja kokoomusjengiä, olisiko aika vähän käyttäytyä ja tajuta, että aika moni eri arvomaailmasta ponnistava voi olla ihan tosissaan säätämässä tätä maata kuntoon? Tai edes rispektiä ansaitseva ihminen.

Nyt varmaan väitätte hallituksen rengiksi ja petturiksi. Olenhan aina äänestänyt vassareita tai vihreitä, enkä koskaan yhtään hallituspuolueista, ja nyt höpisen tällaisia. No voi sori. Koen vain älylliseksi ja inhimilliseksi epärehellisyydeksi pitää hallitusta kaiken pahan alkuna ja juurena. Vaikka omanmieliset ovatkin oppositiossa.

Nyt lauantaina hallituksen demonisointikampanja nousi uudelle levelille, kun kymmenet Facebook-kaverini jakoivat Jyväskylän yliopiston filosofian professori Sara Heinämään kirjoitusta, jossa Heinämaa vertasi tilannettamme 30-luvun Saksaan ja totalitaristiseen Neuvostoliittoon.

Älkää nyt viitsikö, hyvät ihmiset, mokaatte vain itsenne, vaikka hyvää ehkä tarkoitattekin. Koulutuksesta leikataan joo, mutta ei kukaan ole tuhoamassa korkeakoulujärjestelmää fasismipäissään. Vaikka minäkin olen täysin eri mieltä monista säästökohteista, kuten koulutuksesta, emme ole matkalla markkinatalouden Mordoriin.

Juha Sipilä on monella tapaa ärsyttävä mies. Moni meistä on hänen kanssaan monista asioista eri mieltä, mutta ei häntä voi tyypittää putkiaivoiseksi insinööriksi tai edes pahikseksi. Hallituksen kanssa pitää jutella, pyrkiä vaikuttamaan asioihin ja pitää se naurettava natsikortti tiukasti takataskussa.

Näinä aikoina on niin vaikea olla vihertävä vassari ja markkinatalouteen uskova maailmanparantaja. Kun oppositio haluaa nähdä vastustajansa olioryhmänä, joka valmistelee kansanmurhaa.