Selviytymissuunnitelma koronaperheille

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Koronaviruksen takia perheenjäsenet joutuvat näkemään toisiaan aivan liikaa. Oma rauha on menetetty ja töitä ja kouluhommia pitäisi tehdä. Tilanne on potentiaalisesti tuhoisa ja johtaa hoitamattomana katastrofiin. Koronaeroja on tiedossa, ehkä enemmän kuin ennustettuja koronavauvoja.

Meillä on neljän hengen perhe: kaksi etätöitä tekevää tietotyöläistä sekä 6- ja 12-vuotiaat pojat. Koululainen on jo nyt kotona, pikkuveli käy aamulla päiväkotinsa kanssa metsäretkellä, että saa energiaa purettua. Retketkin loppunevat lähipäivinä.

Tilanteessa on paitsi valtavasti uhkia myös mahdollisuuksia: loma-aikoina olemme huomanneet, että alun riitojen jälkeen oleminen tasoittuu. Tähän menee yleensä pari viikkoa. Nyt vaikeuskerrointa lisää, ettei missään saa käydä. Ei missään. Ei uimahallissa, ravintolassa, Ikeassa, tapahtumissa tai mummolassa.

Toistuvan rytmin on huomattu auttavan kriisi- ja poikkeustilanteissa

Esittelen nyt survival-suunnitelmamme. Toivottavasti tästä on jotain apua. Ensin rutiinit. Toistuvan rytmin on huomattu auttavan kriisi- ja poikkeustilanteissa, joten teimme arkipäiville aikataulun.