Se oli pelkkä moka

Eilinen tyttö_poika-kampanja oli hirveä moka ja häpeän aihe persunuorille. On typerää luulla, että se olisi ollut joku "viraalikampanja".

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Kukaan ei pilaa mainettaan tahallaan. Aina kun joku idioottimaisuus – kuten eilinen persunuorten tyttö_poika-kamppis – aiheuttaa someraivon, joku näppärä teoreetikko keksii, että kohu oli tahallaan aiheutettu.

Eilen perussuomalaisten nuoriso-osasto aloitti kampanjan, jossa hyökättiin ”feministejä vastaan” ja haluttiin korostaa sukupuolten merkitystä. Kampanjaa johti itsekin bi-seksuaaliksi tunnustautunut Sebastian Tynkkynen, vaikka persunuorten puheenjohtaja oli vielä pari vuotta sitten ottanut voimakkaasti kantaa transsukupuolisten ja muiden seksuaalivähemmistöjen puolesta Vihreässä Langassa.

Persunuorten kampanjassa oli kyse junttien kosiskelusta ja puhtaasta populismista ja kampanja meni täysin pieleen. Twitterissä poliittista nuorisojärjestöä pilkattiin, eikä kukaan ymmärtänyt idioottimaista ja läpinäkyvän kovasydämistä ”pointtia”.

Tyttö_poika-kampanja oli täydellinen epäonnistuminen ja suuri häpeän aihe perussuomalaisille nuorille. Olen täysin varma, että nuorisojärjestö menetti monta kannattajaansa olemalla noin tyhmä.

On typerää edes ajatella, että jossain mäntypöydän ääressä oltaisiin oltu ovelia viraalivelhoja, varsinkin kun kyse on nuorista. Maineella on vielä nykyäänkin merkitystä, eikä missään piileskele ”tyhmää ja rasistista massaa”, jota voisi kosiskella ottamalla somessa turpiinsa.