Sähköhävittäjiä ja suomalaista lihaa

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Näin vaalipuheiden aikaan on jännä katsoa, kuinka hirveän tosissaan johtavat poliitikot ovat julkisuudessa esiintyessään. Jokainen esittää vaalitenteissä vastuullista, hillitysti pukeutuvaa ihmistä, joka ihan oikeasti olisi kiinnostunut ja haluaisi jauhaa aikuisten monimutkaisista asioista, kuten sotesta tai #turpo:sta (lol) eli turvallisuuspolitiikasta. Kokeneet poliitikot tajuavat asioiden vaikeuden, mutta pyrkivät populismiin, sillä muuten ei someaikana pärjää.

Kokeneet poliitikot tajuavat asioiden vaikeuden, mutta pyrkivät populismiin, sillä muuten ei someaikana pärjää.

Ensimmäistä kertaa eduskuntaan yrittävät ehdokkaat taas linjaavat näkemyksiään ilman todellista tajua politiikan teosta ja täysin mutu-tuntumalta, koska heillä ei ole istuvien edustajien tietomäärää tai realismia. On helppo heitellä ihan mitä vain Facebookissa, kun asiat näyttävät tietämättömän silmin selkeiltä.

Viikonlopun kunniaksi kehitin nyt kaksi timantinkovaa vaalislogania vapaaseen käyttöön. Kokkari-Siniset-Keskusta-Persu-RKP-Kristilliset -osastolle ja toisen vihervasemmistolle, johon lasken kaikki pienpuolueetkin. Sillä vastakkainasettelua pitää vahvistaa. Molemmissa sloganissa lähdetään hävittäjistä, näistä silmittömän kalliista sotalinnuista, joita Suomen on pakko hankkia joku määrä, joko 3, 5, 9, 47, 64 tai jopa sata ellei tuhat.

Kaksi vaalislogania vapaaseen käyttöön