Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Robottien tekemää ruokaa

Blogit Hupparihörhö 12.1.2015 14:49
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Ostettiin jouluksi teollinen kinkku.  Sellainen tehtaassa valmistettu ilmatiiviisti pakattu möhkäle. Oli aivan taivaallista.

Siitä tulikin mieleeni, että löytyisiköhän maailmasta paikka luksusluokan eineksille?

Miksi me palvomme käsin väsättyä ruokaa, jos vaihtoehtona on teollisesti valmistetun ravinnon tasainen laatu ja pitkäkestoinen tuotekehitys? Eivät kaikkien mummot tai äidit tee hyvää ruokaa. Monen kotikokin pöperöt häviävät maussa Saarioisen, Snellmannin tai Kokkikartanon valmisruoille.

Jos einesten arvostusta nostettaisiin, voitaisiin palkata huippukokkeja ohjelmoimaan ruuanlaittorobotteja, optimoimaan makuelämyksiä millilitrojen tarkkuudella. Luulisi olevan motivoivaa puuhaa, kun yhden annoksen säätämisen sijaan voisi vaikuttaa satojen tuhansien ruokailunautintoon, eikö?

Robottien aikakaudella käsityö on muutenkin ihan yliarvostettua. En minä ainakaan haluaisi autoni olevan käsityönä tehty, virheiden mahdollisuus on ihmistyössä liian suuri. Sama ruoka-asioissa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu