Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Ranskan seuraava presidentti on Marine Le Pen

Blogit Hupparihörhö 22.11.2016 15:24
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Ensin tuli Brexit. Yllätyksenä, katastrofina. Sitten Trump valittiin USA:n presidentiksi. Taas kamalana pommina meille vapaamielisille ja sivistyneille ihmisille.

Mutta onko oikeistopopulismin ja maahanmuuttovastaisuuden voittokulku oikeasti yllätys? Itseasiassa ei ole, ainakaan meille sosiaalisen median dataa analysoiville nörteille. Me näimme Trumpin voittavan jo kuukausia sitten. Mutta emme kertoneet kenellekään.

On pakko tunnustaa. Hävettää. Päätyöni nimittäin on kehittää Underhood-nimistä mainepalvelua, joka tutkii yritysten ja brändien internet-näkyvyyttä ja erityisesti vuorovaikutusta yleisön kanssa. Jo kaksi kuukautta sitten Donald Trump nousi etusivullemme kummittelemaan. Trumpin vuorovaikutus yleisön kanssa oli Hillary Clintonia parempi, mikä näkyi maineluvuissa.

Mikä oli reaktiomme Trumpin suosion paljastumiseen? Poistimme poliitikot hetkeksi kokonaan Underhoodista. Emme halunneet epämiellyttävästi esiintyvää Trumpia pilaamaan seksikästä startup-brändiämme. Kuvittelimme myös, että piilottamalla Trumpin suosion, voisimme lakaista epämiellyttävän ilmiön maton alle. Eipä toiminut.