Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Rakkauden kuolema

Blogit Hupparihörhö 28.5.2017 19:50
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Kauan se kesti, rakkauteni niihin. Ensimmäisen kerran tapasin ne 90-luvun puolivälissä cd-rom -firmassa ja ihastuin yksinkertaisuuteen, kauneuteen ja luovuuden tukemiseen.

Puhun Applen laitteista.

Meillä on kotona neljä iPhonea, kolme iPadia ja kolme Applen kannettavaa tietokonetta. Myös AppleTV löytyy. Vuosi vuodelta ennen niin vilpitön rakkauteni näitä laitteita kohtaa on haalistunut.

Nyt en tunne muuta kuin vihaa ja turhautumista, koska en jaksa vaihtaa käyttöympäristöä. En jaksa opetella Windowsia ja Androidia, koska nykypäivänä ATK:n pitäisi olla helppokäyttöistä, selkeää ja tuottavaa. Eikä manuaaleja tulisi olla olemassa.

Lopullisesti rakkauteni Omenaan tappoi uusi MacBook Pro -tietokoneeni. Perinteisesti nämä laitteet ovat edustaneet ehdotonta huippua, teknologista unelmaa, jota muut kadehtivat.

Kukaan ei kadehdi uutta konettani. Koska siinä on näytön ja näppäimistön välissä hipaisuraita, jota kutsutaan Touch Bariksi. Joka on pelkästään turha ja nolo.

Touch Barin idea on, että se korvaa funktionäppäimet sekä äänen ja kirkkauden säätimet ja tarjoaa ohjelmistokohtaisia pikakomentoja helpolla tavalla. Ei korvaa. Se on käytännössä täysin turha.

Olen nyt muutaman kuukauden yrittäny tykätä siitä, mutta tunnen pelkkää vihaa. Ainoat kerrat, kun olen tätä saatanallista hiplailualuetta pakotettuna koskenut, ovat liittyneet virtuaalisen esc-näppäimen painamiseen, äänen voimakkuuden tai näytön kirkkauden säätämiseen.

Pakonomaisesti hehkutettu Touch Bar kuvaa Applen kykenemättömyyttä luoda uusia taianomaisia laitteita ja oivalluksia. Olemme tulleet kauas ajasta, kun Cupertinosta tuotettiin maailmalle uusia ihanuuksia kuten iPod, iPad, iPhone, MacBook Air tai se legendaarinen MacBook Pro. Joka siis nykyään on vain tavallinen tietokone. Jossa on turha digitaalinen raita.