Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Pysykää tähtinä, starat

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 28.1.2016 14:19
Aina kun näyttelijä, muusikko tai urheilija ottaa poliittista kantaa, yksi tähti tipahtaa taivaalta. T0issailtana Teemu Selänne – tai ainakin hänen haamukirjoittajansa – otti vahvasti kantaa Twitterissä suomalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan. Selänteen – tai hänen haamukirjoittajansa – mielestä turva...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Ehkä tässä kävikin niin, että Samin oma pilvilinna mureni, tähtesi maailmakuva onkin erilainen kuin sinun, ja tunnet itse asiassa nyt itsesi huonommaksi kuin ennen ja tästä syytät tähteäsi.

Selänne saa aivan hyvin toimia mielipidevaikuttajana. Hän on saanut tähän maailmaan aika paljon hyvää aikaiseksi, ja jos joku hänen mielipiteensä on hupparihörhöjen maailmankuvan vastainen niin ennemmin lähtisin tarkastelemaan hupparihörhöjen mielipiteiden järkevyyttä kuin Selänteen.

Sinänsä jännä juttu että Selänteen twiitti tulkittiin välittömästi rasistiseksi. Paha vaan kun tuollaista hyväntekijää kuin Selänne ei saa muutettua rasistiksi millään, joten pitää ottaa kantaa itse asiaan. Kauheeta. No joku näemmä ottaa kantaa myös siihen ettei Selänne saisi sanoa mitään, hymyillä vaan kuvissa.

Myönnän toki, että kirjoitukseeni sisältyy valtava ristiriita, kun itse katson oikeudekseni ottaa kantaa ihan mihin vain!

Suvaitsevaiset suvaitsevat kaikki mielipiteet, kunhan ne ovat linjassa omien mielipiteiden kanssa. Nyt kaikki suvaitsevaiset ovat sitä mieltä, että Teemu Selänteen pitäisi vaieta ja olla hiljaa. Näistä asioista ei saa puhua, vaikke ne ovat totta. Tabu.

Siltä se Seppo vaikuttaa, mutta nyt tilanne on äärimmäisen hauska koska Selänteestä kukaan ei saa leivottua suvaitsematonta rasistia saatika fasistia. Hänen demonisointinsa ei onnistu, koska kaikki tietävät hänen ansionsa hyväntekeväisyydessä, erilaisuuden hyväksyjänä ja tuntevat hänet sydämellisenä, pyyteettömänä ja sympaattisena ihmisenä, joka on tehnyt paljon eettisesti hienoja tekoja. Monet muut puhuu, Teemu tekee.

En lukenut Teemun kirjoituksia muuten kuin referaatteina, mutta komppaan teitä Paavo ja Seppo. Sami, luulen, että olet sen verran itseäsi arvostava intellektuelli, että et aikuisten oikeesti palvo ketään ihmistä idolinasi. Kirjoituksesi on kyllä hauska, mutta sen taustalla taitaa olla halu kritisoida maahanmuuttokritiikkiä, eikä se siinä onnistu.