Pysykää tähtinä, starat

Kun Teemu Selänne otti kantaa turvapaikanhakijoihin, tähti putosi taivaalta. Faneja eivät kiinnosta starojen mielipiteet.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Aina kun näyttelijä, muusikko tai urheilija ottaa poliittista kantaa, yksi tähti tipahtaa taivaalta.

T0issailtana Teemu Selänne – tai ainakin hänen haamukirjoittajansa – otti vahvasti kantaa Twitterissä suomalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan. Selänteen – tai hänen haamukirjoittajansa – mielestä turvapaikanhakijoiden hyssyttely ja hyysäys olisi lopetettava ja raiskauksista, joita siis nämä mamut tehtailevat, pitäisi seurata kovat tuomiot ja maastakarkoitus. Pakolaisia koskevat sopimuksia olisi myös muutettava.

Voi ei. Yhtenä Suomen kovimpana leijonafanina olin aina rakastanut Teemu Selännettä. Olin sulkenut korvani kaikilta pahoilta puheilta, jotka elämää suurempaan kasiin liittyi, koska halusin pitää palvontani puhtaana. Nyt tekee vaikeaa.

Tänään Teemu Selänne selvensi huolella editoidussa blogikirjoituksessaan, että hän ei todellakaan ole rasisti, mutta yhdisti turvapaikanhakijat ja raiskauskulttuurin. Selänne paljasti myös motiivinsa ulostuloonsa: ”Kun kuulin ystäväni alaikäisen tyttären tulleen raiskatuksi turvapaikanhakijoiden toimesta heräsi iso kysymys, missä menee raja auttamisen, suvaitsevaisuuden ja riskinottamisen välillä?”

Voi ei. Olen ehkä itsekäs, mutta haluan pitää tähdet tähtinä. Ei meitä faneja kiinnosta ihminen ja hänen rajoittuneet mielipiteensä tähti-illuusion takana.