Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Poliitikot, jättäkää startup-skene rauhaan

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 17.10.2016 10:43
Kohta on taas Slush. Marraskuun lopussa startup-maailma tiivistyy Helsingin Messukeskukseen kun 15 000 intomieltä miettii maailman muuttamista. Slush oli vielä vuosina 2008-2010 muutaman sadan nörtin kerho, mutta 2011 suosio alkoi kasvaa. Kun teknologiatapahtumasta tuli yleisesti cool, poliitikot ja...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Ainakin aiempina vuosina media tuntui uskovan tekevänsä oman kontribuution hehkuttamalla tilaisuutta varauksetta. Samaa aallonharjalla ratsastuksen makua heillä kuin poliitikoilla.

Sipilän mielikuva lienee isoin omngelma – kun on johtanut useita kasvuyhtiöitä ja myynyt niitä, arki unohtuu ja aika kultaa muistot.
Käytännössä hallitus on sabotoinut startuppien toiminnan – halpaa vientineuvontaa eri markkinoille ei saa (Team Finland rulettaa), yliopistojen kanssa tehtävät hommat hinnoitellaan kalliimmiksi kuin VTT ja oikeat firmat (omarhoitusta saatava koulutukseen) ja sitten vielä halpaa opiskelijatyövoimaa, joka tuo uusia juttuja ei oikein pysty pitämään osa-aikaisena (Kela:n säästöt).

Joten, jos joku ihan oikeasti suhtautuisi vain myönteisesti uusiin juttuihin, eikä vain muistelisi, että ennen minäkin.

Näitä luetaan juuri nyt